Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Lezen voor de Lijst: Eerste hulp bij keuzestress

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Vind jij het lastig om boeken te kiezen van jouw leeslijst voor school? Laat je inspireren op Hebban. De Lezen voor de Lijst Challenge, de Hebban Genreclubs én Hebban Topics helpen je graag op weg.


Het schooljaar is in volle gang, de lente komt eraan en de zomervakantie gloort héél in de verte aan de horizon. Voor die tijd moeten er echter nog boeken gelezen worden. Heb jij je verplichte leeskost voor dit jaar al gekozen? Misschien ben je zelfs al begonnen? Voor iedere leerling die nog een keuze moet maken uit het boekenaanbod bieden we extra hulp in dit artikel.  

Update: de onderbouw

Bij de lancering van de Hebban Lezen voor de Lijst Challenge aan het begin van dit schooljaar kon je alle titels die volgens lezen voor de lijst geschikt zijn voor de leerlingen uit de bovenbouw al terugvinden op Hebban. Inmiddels zijn ook de titels voor onderbouwleerlingen van 12 t/m 15 jaar toegevoegd. Je vindt ze hier.  

Vind je het leuk om boeken op thema te lezen? Klik dan hier voor enkele Hebban Minichallenges voor bovenbouwleerlingen. Houd je van thrillers of van oorlogsdrama’s, of misschien wil je wel een paar debuutromans lezen van bekende schrijvers? Of kies voor prijswinnende boeken. Binnenkort zijn er ook Minichallenges voor leerlingen uit de onderbouw.  

Lezers en Hebban-ambassadeurs helpen je!  

Een van de categorieën in de reguliere Hebban Reading Challenge is #50: Lees een boek dat je ooit voor je lijst las of moest lezen. Onder het artikel praten de deelnemers aan deze challenge over hun keuze: zo noemt Lieke Roovers Phileine zegt sorry als haar aanrader voor mensen die niet van literatuur houden en vond Gigi Leestgraag Een schitterend gebrek van Arthur Japin ‘schitterend, ‘maar de zwarte met het witte hart vond ik mooier.’    

Ook enkele meiden van de Hebban Young Adult Club delen hun Top 3 verplichte literaire boeken op het blog We Love YA. Zo zegt Merel over haar favoriet De engelenmaker van Stefan Brijs: ‘Prachtig boek voor de liefhebbers van een hoofdpersoon die mentaal niet helemaal oké is, een snufje kunstmatige intelligentie en tijdsprongen. Ik vond hem te gek!’  

Wil je meer weten over klassieke auteurs als Hella S. Haasse, Willem Elsschot, Louis Couperus en W.F. Hermans? Neem dan vooral een kijkje op We Love Lit, het blog van de Hebban Literatuur Club. Via de inhoudsopgave van 2017 en 2018 vind je veel informatie, ook over auteurs als Marion Bloem en Jan Siebelink.  

Ben je op zoek naar meer toegankelijke literatuur? Dan helpt de Hebban Feelgood Club je verder met deze lijst romans die je vaak voor de leeslijst mag lezen. Denk aan titels als De verwarde cavia van Paulien Cornelisse en Komt een vrouw bij de dokter van Kluun.    

Moet jij ook verplicht boeken lezen voor het vak Engels? Dan is het raadzaam om de reeks artikelen van de Hebban Readers Club te volgen. Zo is er al informatie te vinden over Of mice and men van John Steinbeck, Animal Farm van George Orwell, The Old Man and the Sea van Ernest Hemingway en The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald.  

Weet je het nu nog niet?  

Laat je dan adviseren via Hebban Topics! Er zijn honderden lezers op Hebban die ook voor school moe(s)ten lezen en zij helpen je graag bij jouw keuze. Start een topic en laat weten naar wat voor soort boek jij op zoek bent. Misschien kunnen je mede-Hebban’ers je zelfs wel aan extra achtergrondinformatie helpen over de boeken van jouw voorkeur.

 Schrijf je hier in voor de Hebban Lezen voor de Lijst Challenge

 Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Lezen voor de Lijst: Eerste hulp bij keuzestress

 

Gerelateerd

Overig

Hebban Spots

Liefde voor YA

649 volgers

Welkom bij "Liefde voor Young Adult"! We zijn dol op YA-boeken en willen onze liefde hiervoor graag met jullie allemaal delen. Je kan hier samen met ons praten en discussiëren over alles wat met...

Literatuur onder de loep!

541 volgers

De blogspot Literatuur onder de Loep is de opvolger van de vroegere Hebban genreclub Literatuur. Wij vonden het met de ex-ambassadeurs namelijk zo leuk om af en toe boeken en auteurs samen te...

Readers Café

259 volgers

Welkom in het Hebban Readers Café. Deel je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond Engelstalige boeken hier met gelijkgestemde zielen. Dit café wordt gerund door de...

Gesponsorde boeken