Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban wordt 10 met een feestelijke tiendaagse en de allereerste Dag van de Lezer

door Hebban Crew 87 reacties
Hebban bestaat in mei tien jaar! Dat vieren we met een tiendaagse vol nieuwe en bekende geliefde ingrediënten waaronder hoogtepunten, terugblikken en winacties. Ook organiseren we de allereerste Dag van de Lezer, waarop we jou in het zonnetje zetten. We trappen af met het genre waarmee het voor Hebban, met de overname van de populaire thrillersite Crimezone.nl, allemaal begon: spannende boeken.

Beste Thriller van het Jaar

De kick-off van de #Hebban10jaar Tiendaagse vindt plaats op de landelijke radio, waar de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2024 op maandag 20 mei bekendgemaakt wordt. Bestsellerauteur Anya Niewierra won de prijs maar liefst twee keer, eens in 2020 met Het bloemenmeisje en eens in 2022 met De Camino. Het betekende haar grote doorbraak. Kanshebbers voor het winnen van de vijfde editie zijn Esther Verhoef met Alter ego, Angelique Haak met Afgeschreven, Lex Noteboom met De man met duizend gezichten, Bernice Berkleef met Vinex en Sofie Delporte met Ik zal je redden. Delporte werd door Hebban-lezers via de wildcardverkiezing de longlist in gestemd. Lees meer over de Hebban Thrillerprijs 2024.

#Hebban10jaar Tiendaagse

Tijdens de #Hebban10jaar Tiendaagse vind je op Hebban.nl én haar socialmediakanalen heel veel terugblikken en hoogtepunten van tien jaar Hebban, met infographics en Best of-artikelen. Ook zijn er dagelijks meerdere winacties te vinden, met boekenpakketten die zijn samengesteld door bijna vijfentwintig uitgeverijen waarmee Hebban al jaren fijn samenwerkt. Het loont dus absoluut de moeite om elke dag van onze jubileumtiendaagse even op Hebban te komen buurten.

Duizend mooiste boeken aller tijden

Op 26 mei wordt voor de zevende keer de Hebban 1000 bekendgemaakt, de duizend mooiste boeken aller tijden. Deze lijst der lijsten komt tot stand door de vele duizenden toplijstjes gemaakt door Hebban-leden. Laat jouw stem horen door je persoonlijke toplijst aan te maken: kies minimaal vijf en maximaal vijftig boeken die jou tijdens je leesleven het meest geraakt hebben. Voor inspiratie vind je hier hoe je jouw toplijst aanmaakt en kun je de top 4-titels van alle Hebban Crewleden bekijken. Heb jij je lijst met mooiste boeken al eerder samengesteld? Kijk dan vooral even of deze nog wel up-to-date is en je nieuwste ontdekkingen van het afgelopen jaar er wel bij op staan. Lees meer over de Hebban 1000.

29 mei is de Dag van de Lezer

Op 29 mei is Hebban dan echt, echt, écht jarig. Tien jaar geleden opende bestsellerauteur Tess Gerritsen de site in een bomvolle Club Bitterzoet en sindsdien is Hebban alleen maar mooier, groter en leuker geworden. Daarom zetten we op onze verjaardag de Hebban-lezers in het zonnetje met de aftrap van de eerste landelijke Dag van de Lezer. Op 29 mei bedanken we jou als lezer op Hebban en onze socialmediakanalen, en selecteren we de leukste, mooiste of opvallendste lezersbijdragen van de afgelopen tien jaar.

Een nieuwe Hebban App

Op dit moment zijn we achter de schermen druk bezig met het ontwikkelen van een gloednieuwe Hebban App, die een geheel nieuwe ervaring geeft aan het gebruik van Hebban als persoonlijke boekendatabase. Zo kun je met de nieuwe app deelnemen aan reading challenges en leesuitdagingen en deze ook zelf organiseren, bijvoorbeeld met je collega's, vriendenclub of familie. Kies voor een gewenst aantal pagina's per week, een aantal leesminuten per dag of gewoon een vast aantal boeken. De nieuwe app vervangt de bestaande Hebban App en wordt binnenkort in de stores van Apple en Google Play verwacht. Je kunt er alles mee dat je met de bestaande app ook kunt en méér!Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban wordt 10 met een feestelijke tiendaagse en de allereerste Dag van de Lezer