Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Lezers over 2014 - Anne-Jan: 'B.B. is een ware achtbaanrit'

door Anne-Jan de Jong 5 reacties


Hebban is een site voor én door lezers. We vroegen actieve Hebban-lezers om hun top 5 van 2014 met ons te delen. Hekkensluiter is Anne-Jan de Jong, een van de initiatiefnemers van de populaire Facebookgroep 'Thrillerlovers'.

Even voorstellen...

Vroeger alleen een vakantielezer, sinds enkele jaren een héél erg actieve lezer.

Al geruime tijd erg actief in boekenland via social media en de meeste mensen zullen mij kennen als de man van de thriller. Begin dit jaar begon ik samen met Kat (Boekverslaafde) de populaire Facebookgroep Thrillerlovers, die later dit jaar ook een eigen site kreeg.

Hoogtepunten op boekengebied waren voor mij dit jaar Manuscripta, waar je altijd veel van je 'soortgenoten' tegen het lijft loopt en we waren dit jaar voor het eerst een weekend lang op de Belgische boekenbeurs in Antwerpen. Dit is helemaal hét walhalla voor boekenfans, met 4 hallen vol boeken, activiteiten, signeersessies etc. Jammer dat we zoiets groots in NL nog niet hebben.

Sinds een maand is ook een andere droom uitgekomen, het mogen werken in een boekhandel.

Dit jaar las ik 64 boeken, waarvan het meeste van Nederlandse makelij was, daarnaast lees ik ook steeds meer Vlaamse auteurs en er komt ongelooflijk veel moois uit Scandinavië.

Lastig om je grootste favorieten van dit jaar te kiezen uit zoveel mooie boeken die uitgekomen zijn en alsmaar uit blijven komen. En hiervoor deel ik dan ook een dikke pluim uit aan alle auteurs en uitgevers, die dit telkens voor ons weer mogelijk maken, zodat we nooit zonder leesvoer komen te zitten.

‘B.B.’ van Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove

Mijn top 5 van dit jaar opent met B.B. van Karin Kallenberg en Dimitri Van Hove. Een boek wat ik in het begin van het jaar las, maar waarvan later bleek dat deze lastig te overtreffen is, dus mijn nummer 1 van 2014. Met dit boek val je van de ene in de andere verbazing en is een ware achtbaanrit. Met veel humor, spanning en vaart geschreven. Ik kijk dan natuurlijk ook ontzettend uit naar een tweede boek van dit duo, volgend jaar?

‘In mijn bloed’ van Milou van der Will

Mijn nummer 2 van 2014 is In mijn bloed van Milou van der Will, een auteur die sinds haar eerste boek een enorme groei heeft doorgemaakt en met het eerste deel in de serie van Benthe Berg echt een ontzettend spannend boek geschreven heeft! Echt een boek dat bol staat van de nagelbijtende spanning, bijna gedurende het hele boek en tot op het eind blijf je gissen naar de uiteindelijke dader.

‘De poppenmaakster’ van Max Bentow

Mijn nummer 3 van dit jaar komt uit Duitsland en is van de auteur Max Bentow. Met De poppenmaakster schreef hij na Bloed en Veren wederom een ontzettend spannend verhaal. Overtuigend en soms lekker gruwelijk en enorm spannend! Ik kijk nu al uit naar de volgende delen die in het thuisland al verschenen zijn. Een auteur die het verdient om ook in NL een groot publiek te hebben.

‘De onderkant van sneeuw’ van Ilse Ruijters

Mijn nummer 4 is wederom van een Nederlandse vrouwelijke auteur, waar we er in ons kleine landje veel van hebben en deze vrouw kwam dit jaar nota bene met een debuut wat gelijk mijn toplijst van 2014 binnenknalde en daar standvast bleef staan! Ilse Ruijters schreef met de Onderkant van sneeuw een prachtig en realistisch verhaal vol psychologische spanning en emotie. Een auteur om in de gaten te houden na een gelijk al IJzersterk debuut!

‘De derde stem’ van Cilla & Rolf Börjlind

Mijn nummer 5 is een gedeelde plek omdat ik het lastig vond om te kiezen. Maar omdat beide auteurs uit Scandinavië komen vind ik dat ze de 5e plaats mogen delen. Cilla & Rolf Börjlind kwamen dit jaar met het vervolg op hun eerste kraker De derde stem, het vervolg op Springvloed en dit was weer smullen! Spanning uit Scandinavië van de bovenste plank, op naar deel 3!

Maar zoals ik al zei mogen ze deze plaats wat mij betreft delen met de Zwemmer van Joakim Zander. Een boek wat in de nabije toekomst denk ik wel verfilmd wordt, want het zit vol actie, spionage en spanning. Een boek waarop Jack Bauer en Jason Bourne jaloers zijn, dat ze er niet in voor komen.


Ter afsluiting wil ik met jullie alvast 2 boeken delen waar ik in 2015 het meest naar uitkijk :
Het stille meisje van Hjorth Rosenfeldt en Nachtspel van Chevy Stevens.Over de auteur

Anne-Jan de Jong

102 volgers
306 boeken
0 favorieten


Reacties op: Lezers over 2014 - Anne-Jan: 'B.B. is een ware achtbaanrit'

 

Gerelateerd