Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Lezers over 2014 - Soraya: 'Het verhaal van Maribel Sastre verdient een podium'

door Soraya Vink (crew) 1 reactie


Hebban is een site voor én door lezers. We vroegen actieve Hebban-lezers om hun top 5 van 2014 met ons te delen. Vandaag boekenwurm Soraya Vink: 'Ik hoop dat er voor iedereen een tip te vinden is, waarmee het boekenjaar 2015 succesvol gestart kan worden!'.

Even voorstellen...

Toen ik werd gevraagd om een top vijf te maken van de meest indrukwekkende boeken die ik in 2014 las, moest ik mijzelf even achter de oren krabbelen. Gelukkig ben ik iemand die graag lijstjes maakt en houd ik o.a. op mijn boekenblog Soraya Schrijft bij welke boeken ik in een jaar verslonden heb. Toch maakte het de keuze af en toe niet gemakkelijker, omdat ik zoveel uiteenlopende boeken onder ogen kreeg dit jaar.  

Ik zal me eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Soraya en ik ben een echte boekenwurm sinds ik op deze aarde rondloop. Lezen is voor mij bijna gelijk aan ademhalen en overal waar ik heen ga zeul ik een boek mee, zodat ik altijd in goed gezelschap ben. Mijn grote boekenliefdes zijn thrillers en literatuur, waarbij ik een speciale voorliefde heb voor Spaanse literatuur vanwege mijn passie voor alles wat Spanje behelst. Zoals ik hierboven al kort benoemde, schrijf ik recensies en andere boekgerelateerde artikelen op mijn boekenblog Soraya Schrijft. Sinds kort ben ik ook één van de recensenten van Hebban | Literatuur, waar ik word uitgedaagd om nieuwe literatuur te verkennen. Wanneer ik een boek lees, vind ik het heerlijk om me volledig onder te dompelen in een nieuwe en onbekende wereld, maar vind ik het ook een uitdaging om met een kritisch oog naar het boek te kijken.  

Na een beetje wikken en wegen koos ik de volgende boeken uit mijn boekenkast als mijn top vijf van 2014 (in volledig willekeurige volgorde). Ik hoop dat er voor iedereen een tip te vinden is, waarmee het boekenjaar 2015 succesvol gestart kan worden!

‘Victus’ van Albert Sánchez Piñol

Liefhebbers van het genre van de historische roman zullen dit boek verslinden. Victus beschrijft zich het beste als een mix van denderend oorlogsgeweld, humor en doordachte personages. De indrukwekkende anekdotes van hoofdpersonage Zuvi worden ondersteund door historische platen die soms regelrecht uit een geschiedenisboek lijken te komen, en het verhaal levendig maken.

‘Haar laatste vlucht’ van Edwin Winkels

Edwin Winkels volgde ik al vanwege zijn journalistieke werkzaamheden en met name zijn artikelen over FC Barcelona lees ik graag. Toen ik hoorde over de verschijning van deze roman, wist ik dat dit een heel bijzonder boek zou moeten zijn. Ik was enorm geraakt door de puurheid en eerlijkheid van deze roman. Haar laatste vlucht is een must-read voor alle liefhebbers van romans waarin waargebeurde feiten geïntroduceerd worden. Het verhaal van Maribel Sastre verdient een podium waarin de moed van deze jonge vrouw aan het publiek getoond kan worden. Edwin Winkels doet dit met zijn indrukwekkende roman.

‘Springvloed’ van Rolf en Cilla Börjlind

Het duo Börjlind is bekend geworden als scenarioschrijver van onder andere de Zweedse serie Beck. Tijdens het lezen van dit boek is het duidelijk dat de schrijvers zeer visueel zijn ingesteld. Zowel de gruweldaden van de duistere jongeren als de geruststellende Zweedse landschappen worden uitvoerig beschreven. Na het dichtslaan van dit boek restte mij één vraag: wanneer kan ik mijn ticket naar Zweden boeken?

‘IJskoud’ van Corine Hartman

Al vanaf het begin ben ik fan van de Jessica Haider-serie, door haar onconventionele optredens binnen het politieapparaat. Waar Jessy gedurende het verhaal worstelt met haar cokegebruik, worstelde ik met de dosering van het aantal hoofdstukken van IJskoud dat ik tot mij mocht nemen. Helaas is dit mij niet echt goed gelukt en ‘sneuvelde’ deze adembenemende thriller binnen één dag…

‘Poppenhuis’ van David Hewson

Ik vind het ongelofelijk knap hoe David Hewson als Engelsman Amsterdam zo akelig goed kan beschrijven. De lezer merkt dat Hewson veel research heeft gedaan door in Amsterdam vele wandelingen door de Jordaan te maken en te spreken met Nederlanders. Hij probeert zich dermate in zijn personages in te leven door ze verschillende, soms aparte, karaktereigenschappen toe te kennen. En Hewson heeft met dit eerste deel rondom de personages Vos en Bakker de juiste snaar geraakt.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Lezers over 2014 - Soraya: 'Het verhaal van Maribel Sastre verdient een podium'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken