Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Lezers tippen lezers in de Hebban Boekentipper

door Hebban Crew 12 reacties
Het challengethema van deze maand is 'Lees een boek dat je persoonlijk is getipt door de Hebban Boekentipper'. Voor die gelegenheid startten we twee weken geleden ook een vijfde hulplijn op, De Lezers. Twintig enthousiaste lezers meldden zich aan. Zij durfden het avontuur wel aan en gingen voortvarend te werk met de honderden tipverzoeken die ze voorgeschoteld kregen. We lichten af en toe de mooiste en leukste tips uit. Geniet mee.

De oproep om Hebban Boekentipper te worden vind je hier. Aanmelden kan nog steeds.

De favorieten van Reshma:

Reshma licht haar favorieten niet toe, maar Lezer Tea weet genoeg en barst uit haar voegen van de leesliefde en weet wel een paar titels te adviseren.

De tip van boekentipper Tea:

Wat is de Hebban Boekentipper?

Dag Reshma,

Aan de hand van je opgegeven titels zie ik dat je van literatuur houdt, ook heb ik naar je andere gelezen boeken gekeken. Ik probeer je drie titels te tippen, ze staan op niet een van je boekenplanken.
De eerste is Een volmaakte kelner van Alain Claude Sulzer. Het gaat over een kelner met een geheim. Het is een uiterst subtiel verhaal waarin dit raadsel stukje bij beetje opgelost wordt. Een mooie roman met een fijne schrijfstijl en een beetje mysterieus..

' ‘Monsieur Erneste’ is al decennialang kelner in een Grand Hotel ergens in Zwitserland. Hij is attent, hoffelijk, onopvallend, onberispelijk: een volmaakte kelner. Maar achter die kreukloze façade brandt de herinnering aan een grote, verboden liefde van dertig jaar geleden.
In 1935 beleeft Erneste een zomer vol passie met de knappe, charmante leerling-kelner Jakob. Het zorgeloze geluk duurt echter maar kort. Jakob bedriegt Erneste met de beroemde en rijke Duitse schrijver Julius Klinger, die met zijn gezin in het hotel logeert. En als Klinger moet vluchten voor de nazi’s, gaat Jakob met hem mee naar New York als zijn privé-secretaris en geheime minnaar.'

Tip nummer twee is De Wand - Marlen Haushofer, een dystopisch en beklemmend boek over een vrouw die plotseling geïsoleerd wordt en zich helemaal alleen moet redden. Ik zeg beklemmend, want die momenten zijn er zeker, maar het is tevens erg mooi omdat blijkt hoeveel levenskracht een mens heeft en ook hoe zij weet om te gaan met dieren.

Ten slotte vraag ik me af of de trilogie van Jon Kalman Stefannson iets voor je is. Je zou kunnen beginnen met Hemel en hel een hartverscheurend mooi boek wanneer je houdt van het contrast van een erbarmelijk koud klimaat en de prachtige poëtische beschrijvingen van de mensen en de natuur.

Veel leesplezier gewenst!

Tea

Naar de tip

Zelf een boekentippertip aanvragenOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lezers tippen lezers in de Hebban Boekentipper

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken