Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Libris Literatuur Prijs 2018 - de longlist is bekend

door Hebban Crew 4 reacties
Nog 18 schrijvers maken kans op de 25ste Libris Literatuur Prijs en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van Abdelkader Benali koos de volgende titels voor de longlist van deze prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar:

De longlist is bekend

Dit zijn de 18 kanshebbers voor de Libris Literatuur Prijs 2018.

De jury

De jury bestaat verder uit Hans Bouman (literair criticus van de Volkskrant), Johan de Haes (gewezen redacteur en literair recensent van de VRT), Lotte Jensen (letterkundige aan de Radboud Universiteit te Nijmegen) en Judith Uyterlinde (programmamaker en uitgeefdirecteur World Editions Londen).

De shortlist

Op maandag 5 maart a.s. maakt de jury de shortlist bekend. Diezelfde avond is in een uitzending van Nieuwsuur op NPO2 te zien hoe de zes auteurs reageren op hun nominatie.  

De winnaar

De feestelijke uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vindt plaats op maandag 7 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam. Het totale prijzengeld van de Libris Literatuur Prijs bedraagt 65.000 euro, beschikbaar gesteld door de boekhandelsketen Libris, een samenwerkingsverband tussen honderd zelfstandige boekhandels. Vorig jaar won Alfred Birney de prijs met zijn roman De tolk van Java.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Libris Literatuur Prijs 2018 - de longlist is bekend

 

Overig

Longlist 2018

op 17 januari 2018 door Hebban Crew 18 boeken 10 volgers 2 reacties 4 likes
Gesponsorde boeken