Hebban vandaag

Nieuws /

No licence to sing

De licence to kill heeft James Bond al jaren op zak. Maar vanaf eind 2017 heeft, als de initiatiefnemers hun zin krijgen, geheim agent 007 ook de bevoegdheid om vrolijk te kwinkeleren. Dan zou namelijk James Bond, the Musical in première gaan op Broadway. Maar de rechthebbenden liggen dwars.

De plannen voor een musical met de Britse spion James Bond in de hoofdrol, staan op losse schroeven. Het bedrijf dat de rechten heeft van Bond laat weten geen rechten aan de musicalproducent te hebben verleend. "Danjaq en MGM hebben samen de rechten voor de theaterbewerkingen voor de Bondfranchise en daarom mag geen enkele James Bond-show geproduceerd worden zonder hun toestemming", staat te lezen in een verklaring op de site van geheim agent 007. 

Producent Merry Saltzman, dochter van de producent van de eerste Bondfilms Harry Saltzman, liet eerder weten de rechten te hebben bemachtigd om James Bond: The Musical naar de theaters op Broadway in New York en naar Las Vegas te brengen.

De voorstelling zou eind 2017 of begin 2018 in première gaan. Auteur Dave Clarke was aangetrokken voor het scenario, de muziek en liedjes zouden worden geschreven door country-componist Jay Henry Weisz. Nog niet bekend was wie voor de hoofdrollen zouden worden benaderd.

Wat er in ieder geval wel aan 007-achtigs verschijnt, is een stripalbum met een nieuw verhaal over de actieheld. Dat is voor het eerst sinds 1995 toen de driedelige reeks The Quasimodo Gambit werd gepubliceerd. Warren Ellis is als schrijver aangewezen om maar liefst zes verhalen te schrijven, die gebundeld worden in de reeks VARGR. Jason Masters is verantwoordelijk voor de tekeningen.

In het stripboek keert James Bond na een missie in Helsinki terug in Londen, waar hij het werk overneemt van een gevallen agent. "Maar in de stad zijn er al plannen gemaakt om Bond het leven zuur te maken tijdens zijn nieuwe missie in Berlijn", stelt uitgever Dynamite. Schrijver Ellis is een groot fan van de James Bond-stripboeken, die vooral in de jaren tachtig en negentig verschenen. In een interview in 2002 vertelde de auteur dat James Bond het enige personage is waarover hij ooit zou willen schrijven.Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: No licence to sing

 

Gerelateerd

Over

Ian Fleming

Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming werd op 28 mei 1908 in London geboren. Passend bij de stat...

Gesponsorde boeken