Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Licht! koken zonder tarwe en zuivel

In zijn nieuwste kookboek 'Licht!' laat Hugh Fearnley-Whittingstall zien hoe eenvoudig het is om zonder zuivel en tarwe te koken. Hij vertelt over de mogelijk nadelige effecten van tarwe en zuivel op de gezondheid en dat het zoeken naar nieuwe ingrediënten frisse energie en een positief karma kan geven aan wat je bereidt.

Hugh Fearnley-Whittingstall werd in Engeland bekend door zijn tv-programma River Cottage waarin het publiek zag hoe hij op een kleine boerderij zijn eigen voedsel verbouwde. Daarna kwamen de River Cottage kookboeken die ook in Nederland een groot succes werden.
Na Veg, waarin hij liet zien hoe het weglaten van vlees en vis zorgt voor het vrijkomen van een stortvloed aan groentecreativiteit, is onlangs Licht! verschenen.
Het is nadrukkelijk geen dieetboek, in de zin van calorieën tellen of manier om af te vallen, al is Hugh Fearnley-Whittingstall wel van mening dat “als je het hebt over een ‘eetwijze’, dan kan dit boek inderdaad voor eens en altijd je dieet positief veranderen.” Hij vroeg zich af of de populariteit van tarwe en zuivel terecht is en of het nodig is om er zo veel van te eten. Zijn antwoord is nee. Volgens hem is het eten van industrieel verwerkte zuivel en geraffineerde tarwebloem niet goed voor jezelf en niet goed voor het milieu. Hij noemt coeliakie, lactose intolerantie en een stijgend cholesterolgehalte als voorbeelden.
Het goede nieuws is dat er vele gezonde alternatieven zijn voor tarwe en zuivel in de vorm van rogge-, boekweit en rijstmeel en gemalen noten, zaden en peulvruchten en natuurlijke plantaarde vetten en oliën zoals olijf-, koolzaad en kokosolie.
In Licht! vind je recepten voor ieder moment van de dag. Allemaal simpel, goedkoop en vooral gezond. Hugh Fearnley-Whittingstall heeft er aan gedacht dat veel mensen tegenwoordig weinig tijd hebben om te koken en daarom heeft hij veel gerechten opgenomen die binnen 20 minuten op tafel staan. Ook zijn er recepten speciaal voor de lunch onderweg: salades, soepen en scones.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
841 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Licht! koken zonder tarwe en zuivel

 

Gerelateerd

Over

Hugh Fearnley-Whittingstall

Hugh Fearnley-Whittingstall

Hugh Fearnley-Whittingstall is een Britse tv-kok, journalist en culinair schrijv...

Gesponsorde boeken