Hebban vandaag

Nieuws /

Lieveling: de debuutroman van Kim van Kooten

Op 02 november verschijnt de debuutroman van actrice en schrijfster Kim van Kooten. Het verhaal is geïnspireerd op het levensverhaal van Pauline Barendregt, Design Director en eigenaar van Studio Button, een Strategic Design Consultancy in Amsterdam.

In juni 2010 kreeg Kim van Kooten het idee voorgelegd om een roman te schrijven over de onvoorstelbare gebeurtenissen in de jeugd van Pauline Barendregt. De lijnen voor het boek waren al snel uitgetekend: het moest recht doen aan de waarheid en het moest de heftigheid van het onderwerp niet schuwen. En ondanks die heftigheid was een grappige invalshoek welkom.

Niet gek dat de telefoon van Kim van Kooten maar bleef overgaan, toen zij in 2014 in een interview met Vogue bekendmaakte aan een roman te werken. Pauline en Kim kozen uiteindelijk voor uitgeverij Lebowski om Lieveling daar uit te brengen. Een bijzondere debuutroman waar het verhaal vanuit het perspectief van Pauline verteld wordt.

Lieveling vertelt het verhaal van Puck. Ze is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man - die door Puck 'ome Meneer' wordt genoemd - ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Puck is zijn lieveling.
Het is hun geheim.
Maar soms worden geheimen te groot om te bewaren
en willen ze gevonden worden.

Redacteur Jasper Henderson van uitgeverij Lebowski: ‘Lieveling is pijnlijk, rauw en maakt je woedend; je wilt niets liever dan dit meisje beschermen. Maar de compassie en humor die klinken in Kims stijl en toon laten je ook begrip hebben voor de loyaliteit van kinderen en bovenal bewondering voor hun ongelooflijke veerkracht.’

Vanaf vandaag kun je een exclusieve voorpublicatie in LINDA. Magazine (nummer 135) lezen. De teasercampagne op twitter is inmiddels gestart.

 Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Lieveling: de debuutroman van Kim van Kooten

 

Gerelateerd

Over

Kim van Kooten

Kim van Kooten

Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Als actrice speelde zij in talloz...

Gesponsorde boeken