Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Lijkwade Turijn weer te zien

De beroemde lijkwade van Turijn is na vijf jaar weer "live" te zien. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Na vijf jaar is de relikwie voor een periode van twee maanden weer voor het grote publiek te zien. De lijkwade van Turijn wordt tot en met 24 juni tentoongesteld in de kathedraal van Turijn. Paus Franciscus zal een van de bezoekerszijn. De paus wordt op 21 juni verwacht. De laatste keer dat de lijkwade van Turijn voor het publiek toegankelijk was, was in 2010. Meer dan anderhalf miljoen belangstellenden zagen de lijkwade toen met hun eigen ogen.
De linnen doek heeft zijn beroemdheid te danken aan een afbeelding van een man met kruisiginsverwondingen, die op de lijkwade te zien is. Sinds de vondst van deze afbeelding menen veel mensen dat het om de lijkwade gaat waarin het lichaam van Jezus Christus is begraven nadat hij aan het kruis gestorven was.

In zijn naam - Sam Christer

Los Angeles wordt opgeschrikt door een aantal bizarre moorden, die onmiskenbaar het werk zijn van een seriemoordenaar. Pas bij de moord op Tamara Jacobs, die het scenario heeft geschreven voor een film over de wereldberoemde Lijkwade van Turijn, vindt de politie een eerste concrete aanwijzing. Een reeks moorden brengt het geheim van de Lijkwade van Turijn aan het licht. In zijn naam is "een spannend en goed onderbouwde thriller".

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Lijkwade Turijn weer te zien

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken