Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Liquidatie op de stoep leidt tot Balkan-thriller

Scenarioschrijver André Georgi hield het vooralsnog dicht bij huis met zijn scripts voor Tatort. Maar voor zijn eerste thriller 'Tribunaal' ging hij grenzen over. Terwijl het allemaal begon met een gebeurtenis bij hem in de straat.

Hij had al wat afleveringen van Tatort geschreven, scripts voor een serie over commissaris Marie Brand op zijn naam staan en een bewerking voor televisie gemaakt van een verhaal van advocaat en thrillerschrijver Ferdinand von Schirach, toen er voor zijn huis in Berlijn een honderd procent zuivere liquidatie plaatsvond. Het was een afrekening in het Joegoslavische circuit en scenarioschrijver André Georgi realiseerde zich dat de Balkanoorlog eigenlijk nog steeds doorgaat, zelfs buiten deze regio. Geïnspireerd door deze moord schreef hij Tribunaal, zijn thrillerdebuut, dat in oktober bij The House of Books verschijnt.

Het vertrekpunt van het verhaal is het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Daar staat de Serviër Kovac terecht, die de dood van duizenden mensen op zijn geweten zou hebben. Jasna Brandic, Bosnische van afkomst en belast met de weinig simpele klus om de getuigen naar Den Haag te brengen, heeft een kroongetuige die kan bewijzen dat Kovac inderdaad een massamoordenaar is.

Maar als de dag van de hoorzitting is aangebroken, wordt de man vermoord. Zonder deze getuige is Jasna's zaak tegen Kovac kansloos. Tot een ultieme kans zich aandient: een van Kovacs intimi is bereid om te getuigen. Het grote probleem is dat hij zich in Belgrado bevindt en dat Kovacs medestanders hem niet zullen laten gaan. Er zit niets anders op voor Jasna om toch naar Servië, het land waar haar broer en vader zijn verdwenen, af te reizen.

André Georgi werd in 1965 in Kopenhagen geboren, maar groeide op in Berlijn. Hij studeerde germanistiek en filosofie en woont en werkt als scriptschrijver in Bielefeld. 

Andere nieuwe titels:

Clive Cussler - De dief  (oktober 2014). Een oceaanstomer wordt belaagd door gangsters die proberen twee Europese wetenschappers te kidnappen. Isaac Bell weet de ontvoering te voorkomen, maar heeft een tweede aanval niet voorzien. In de strijd wordt een van de wetenschappers gedood.

Esther Kreukniet - En passant  (oktober 2014). Michelle ligt in een coma na een auto-ongeluk. Herinneringen aan haar zorgeloze leven komen in flarden voorbij. Hoe ze een luxe leven leidde in Kralingen, met haar succesvolle man, twee kinderen, een vakantiehuis in Frankrijk en alles in overvloed. Toch hunkert ze naar meer: ze stort zich in een hartstochtelijke affaire met de stoere Jacob, maar ze beseft niet dat ze in de gaten gehouden wordt. Terwijl ze aan haar ziekenhuisbed gekluisterd ligt, lijken al haar geheimen uit te komen. 

Arjan Hoks - De verloren dochters  (januari 2015). Thrillerdebuut van beleidsadviseur bij de provincie Friesland. In dit boek introduceert Hoks het detectiveduo Walter en Gem. Een vader doet een emotioneel beroep op het speurderskoppel om zijn dochter Valerie op te sporen. Ze lijkt verstrikt in een netwerk van prostitutie en andere criminele activiteiten. 

J.K. Johansson - Noora  (oktober 2014). Dit tweede deel van deze Finse Twin Peaks-serie is volgens de uitgever 'een vette hedendaagse thriller'. Centraal staat de vraag: hoe veilig zijn scholieren in de manipuleerbare wereld van de social media? Het laat rechercheur Korhonen niet los dat hij de dood van de scholiere Laura Anderson niet heeft kunnen oplossen. Hij heeft nog één aanwijzing die hem kan helpen bewijzen dat het moord was en geen natuurlijke dood. Maar dan verdwijnt op Laura's oude school opnieuw een meisje: Noora.

Debbie Howells - Tot op het bot  (januari 2015). Thrillerdebuut van Britse bloemiste. De vermissing van de 18-jarige Millie brengt het dorpje waar ze woont in rep en roer. Dan wordt Millies lichaam gevonden in een bos, verminkt. Dorpsgenote Kate raakt geobsedeerd door de zaak en is ervan overtuigd dat de politie iets over het hoofd ziet. En dat iemand er alles aan doet om haar te dwarsbomen. 

Tess Gerritsen - Sterf twee keer  (oktober 2014). Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord op een preparateur te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana. Over de auteur

Hebban Crew

1835 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Liquidatie op de stoep leidt tot Balkan-thriller

 

Gerelateerd

Over

André Georgi

André Georgi

André Georgi is scriptschrijver voor talloze Duitse krimi’s, zoals ...