Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Literaire dag met Buelens en Hertmans

Niet alleen de dichters Herman Gorter en Paul van Ostaijen thematiseerden de Eerste Wereldoorlog in hun gedichten, ook van veel jong gestorven mannen, verpleegsters, ouders en officieren bestaat er nagelaten werk. In deze roerige oorlogsperiode probeerden zij hun leed op papier onder woorden te brengen.

De Eerste Wereldoorlog staat dan ook bekend als 'literaire oorlog', omdat er zowel door zogenaamde 'war poets' als door soldaten veel werd geschreven. Morgen organiseert Literalinea in Amsterdam De literaire kant van de Eerste Wereldoorlog, met lezingen van Geert Buelens en AKO Literatuurprijs winnaar Stefan Hertmans.

Geert Buelens zal aan de hand van zijn bundel De 100 beste gedichten van de Eerste Wereldoorlog ingaan op de wezenskenmerken van de gedichten. Ook zal hij door middel van muziek en filmfragmenten proberen dichter tot de tijdsgeest van de oorlogsperiode te komen.

Stefan Hertmans zal achtergronden schetsen met behulp van zijn bekroonde roman Oorlog en terpentijn. Ook zal hij aan de hand van zijn grootvaders herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog, ruim dertig jaar geleden aan hem overgedragen, laten zien hoe de oorlog een natie tekende.

Wat: Literaire dag 'De literaire kant van de Eerste Wereldoorlog'
Waar: Comedytheater in de Nes
Wanneer: zaterdag 22 november, vanaf 10.30 uur
Programma en kosten: www.literalinea.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Literaire dag met Buelens en Hertmans

 

Gerelateerd

Over

Geert Buelens

Geert Buelens

Geert Buelens (1971) is hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Unive...

Stefan Hertmans

Stefan Hertmans

Stefan Hertmans (1951) schrijft romans, essays en dichtbundels. Hij was redacteu...