Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Literaturia opent literaire seizoen

Na de lege zomerdagen (vol boeken bijlezen op het strand) meldt Literaturia zich vanaf vrijdag 22 augustus als officieuze opening van het literaire seizoen. In plaats van het dit jaar in Utrecht gehouden Manuscripta (7 september) bijt Groningen de spits af met een week lang literaire toppers. Met een stevig Gronings accent, dat dan weer wel. Literaturia vindt tegelijk plaats met festival Noorderzon.

De opening van Literaturia is vrijdagavond in een spiegeltent, waar Volkskrant-columnist Bert Wagendorp over fietsers oreert, Christine Otten uit haar nieuwe roman Rafael citeert en poëziekoningin Ellen Dickwitz ontroert met haar gedichten. Doorlopend programma, dus je kunt altijd inhaken.

Local hero Arjen Lubach keert terug en is nu al uitverkocht. Goed nieuws, er komt een extra show! Dus blijf schakelen met de website Literaturia.blogspot.nl. In zijn shows zal hij de Groninger sentimenten prikkelen met zijn onnavolgbare humor. Of ze laten huiveren met zijn nieuwste thriller?

Het rondlopende poppubliek (Noorderzon) wordt gelonkt met een poetryslam, de Noorderzlam op dinsdagavond. Sannemaj Betten, Roel Weerheijm, Coen Cornelis, Daan Taks, Dean Bowen, Jonathan Griffioen, Jelmer van Lenteren, Daan Zeijen en Marloes Robijn moeten bewijzen dat Groningers echt wel gevoel voor ritme hebben.

Speciaal voor Literaturia komt Neerlands enige echte fotostripheld Ype naar Groningen. Met zijn Grote Literaire Stripshow brengt hij de klassieke fotostrip tot leven. Zijn werk verscheen onder andere in Volkskrant Magazine, FD, Hitkrant en sQueeze, en heeft naar eigen zeggen van gay-gedoe zijn unique selling point gemaakt. Zo uit de strip, in het echt op Noorderzon. Is het literatuur? Ype geeft daar elk half uur vanaf 18 uur een ander antwoord op.

Literaturia.blogspot.nl

Zie A.L. Snijder en Joubert Pignon in actie op de editie 2013: Over de auteur

Dirk Koppes

59 volgers
4 boeken
0 favorieten
Newbie


Reacties op: Literaturia opent literaire seizoen

 

Over

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...