Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Literatuurprijs voor 'respectloze' tekst

Het Franse satirisch weekblad Charlie Hebdo heeft een literatuurprijs voor scholieren en studenten in het leven geroepen.

Charlie Hebdo wil teksten onderscheiden die 'verrassend, maf en respectloos zijn' rondom een gegeven onderwerp. Dat zei initiatiefnemer Iegor Gran van het blad afgelopen maandag bij radiozender France Info.

De prijs moet een alternatief vormen voor de klassieke en 'grauwe' literatuurprijzen, en moet Charlie Hebdo toelaten de dialoog met de jonge generatie verder te zetten. Na de aanslag van 7 januari vorig jaar hebben veel jonge mensen de redactie spontaan tekeningen gestuurd, zei tekenaar en chef Riss van Charlie Hebdo. Het blad wil die jongeren helpen zich van regels, normen en conventies te bevrijden.

Wie tussen 12 en 22 jaar oud is en Frans spreekt komt in aanmerking voor de prijs. De drie laureaten krijgen een beurs van duizend euro en zien op 1 juni hun naam in Charlie Hebdo gepubliceerd.

Op 7 januari 2015 werden medewerkers in het redactiekantoor in Parijs slachtoffer van een aanslag. Twee mannen namen de aanwezigen tijdens de wekelijkse redactievergadering met kalasjnikovs onder vuur en schoten bij hun aftocht op de inmiddels gearriveerde politie. Twaalf personen kwamen om het leven: acht journalisten, onder wie de hoofdredacteur, een receptionist, een gast, en twee politiemensen. Daarnaast viel er een tiental gewonden.

Bron: De MorgenOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Literatuurprijs voor 'respectloze' tekst

 

Gesponsorde boeken