Hebban vandaag

Leesclubs /

Blind Date Leesclub #1

door Hebban Crew 27 reacties
Van 15 tot en met 24 november organiseert Hebban voor de allereerste keer de Literaire Leesclub Tiendaagse met elke dag een 'blind date'! Na een succesvolle reeks verrassingsleesclubs in de zomer gaan we je tijdens deze tiendaagse tien literaire leesclubs voorschotelen waar je je voor in kunt schrijven. Alleen... we vertellen je niet om welke boeken het gaat. We lichten een tipje van de sluier om met een minifragment en steekwoorden en dat vul jij aan met je nieuwsgierigheid en moed. Op de laatste dag van de tiendaagse kun je je inschrijven voor de leesclub die jou het meest aanspreekt!

Het eerste blind date leesclubboek is een debuut vol 'slices of life'. Het is voor elke literaire lezer geschikt en maakt een prima instapboek voor de lezer die 'literatuur' een beetje eng vindt klinken. Durf jij de blind date aan met dit boek?

Platteland - Beklemmend - Geestig - Mannelijke ego's - Visserij


Fragment

Opa regisseert het feest. Het is niet de bedoeling dat iedereen door elkaar praat. Iedere man moet om de beurt een verhaal vertellen, zo gaat het altijd hier. Uiteraard zal hij zelf de aftrap geven met de klassieker over de rampzalige nacht toen de visserij uitstierf.  Hij hoest demonstratief om aan te kondigen dat we nu echt stil moeten zijn en begint: ‘Het waar in de nacht van zaterdag negen juni 1949.  Het waar helder, met maar een bietje wind.’   

Met een harde knars opent de keukendeur en stapt de buurman glimlachend binnen.  

Met een geërgerde blijk stopt opa met vertellen en steekt zijn hand uit, die buurman pakt en driftig op en neer schudt. ‘Gefeliciteerd, kèl’.  

‘Motte koffie?’ vraagt de buurvrouw.   

‘En nou de moel! IK zij aan het woord’ roept opa met een klap op tafel.


Doe je mee?

Op vrijdag 24 november opent de inschrijving voor Blind Date #1. Denk jij dat je gaat inschrijven voor dit boek?


Lees meer...


 Herken jij het fragment en weet je om welke titel het gaat? Verklap het nog niet voor de anderen. Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Blind Date Leesclub #1

 

Hebban Spots

Ongemakkelijke mensen (BD #1)

12 volgers

De blind dates zijn terug van weggeweest! Na een succesvolle reeks verrassingsleesclubs in de zomer gaan we je opnieuw tien literaire leesclubs voorschotelen waar je je voor in kunt schrijven....