Hebban vandaag

Lezen /

Lockdown Kalender: Boekentip #27: Bibliotheek Gouda

Tot ver in januari mag je helaas je favoriete boekhandel niet bezoeken en zijn de bibliotheken alleen geopend voor het afhalen van gereserveerde boeken. Om het gemis van een bezoekje aan de boekhandel tijdens deze periode voor lezer én boekverkoper te verzachten, zetten we in de Lockdown Kalender elke dag een leestip van een boekverkoper of bibliotheekmedewerker centraal. Ook wijzen we iedereen graag op de uitgebreide en snelle mogelijkheden om een boek te bestellen bij je favoriete boekhandel. Zodat jij zeker weet dat je straks, na de lockdown, weer heerlijk in je eigen boekhandel tussen de boeken kunt snuffelen.

Naar de Lockdown Kalender

Miranda van Elswijk, Bibliotheek Gouda

De Poolse Nobelprijswinnaar Olga Tokarczuk schreef Jaag je ploeg over de botten van de doden. Het gaat over een afgelegen dorpje in Polen, waar een handvol excentrieke mensen woont. Een van hen is Janina Duszejko. Ze is in de zestig en voorziet in haar levensonderhoud de buitenhuizen van stedelingen te onderhouden in de strenge winters. Ze is geobsedeerd door astrologie, leest graag gedichten van William Blake en houdt erg van de natuur. Wanneer leden van de lokale jachtvereniging dood worden aangetroffen, bemoeit ze zich met het politieonderzoek, tot groot ongenoegen van de agenten. Ze benadrukt keer op keer dat als wij mensen de natuur niet goed behandelen, de natuur uiteindelijk wraak gaat nemen. Dus misschien zijn de jagers wel vermoord door de hertjes... Of probeert Janina daarmee de aandacht af te leiden van de werkelijke moordenaar? Het boek is bij vlagen hilarisch door de uitspraken van Janina, maar dat doet geen afbreuk aan de serieuze oproep om meer balans te brengen in onze leefomgeving.


Klik hier en kies zelf ook jouw boek van 2020


Koop lokaal (ook online), want wist je dat...

  • Je bij vrijwel alle boekhandels boeken kunt bestellen via mail of telefoon?
  • Zelfs als ze geen eigen webshop hebben?
  • Alle nieuwe Nederlandse boeken dezelfde prijs hebben bij alle aanbieders?
  • Als jij een isbn noemt of een titel en auteur, jouw boekhandel dat boek kan bestellen?
  • Verzending vaak net zo snel en goedkoop is als elders?
  • Er veel boekhandels zijn die persoonlijk komen bezorgen in hun regio?
  • Op verzoek (en meestal helemaal gratis) je boeken prachtig ingepakt bezorgd kunnen worden?
  • Je bij de meeste boekhandels ook online Boekenbonnen kunt kopen én inwisselen?


Kijk op de website van je favoriete boekhandel voor de mogelijkheden of neem contact op via mail of telefoon om boeken te bestellen.

#kooplokaalookonline

De Hebban Reading Challenge helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu vijf boeken wilt lezen of honderd, dat maakt helemaal niet uit. Je leesdoel werkt pas echt enthousiasmerend als hij ook haalbaar is. Ten slotte kun je het aantal boeken dat je wilt lezen het hele jaar bijstellen. Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en de lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken. Schrijf je vandaag nog gratis in voor de Hebban Reading Challenge 2021!


Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lockdown Kalender: Boekentip #27: Bibliotheek Gouda

 

Gerelateerd