Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Lockdown Kalender: Boekentip #30: Boekhandel Krings

door Hebban Crew 3 reacties
Tot ver in januari mag je helaas je favoriete boekhandel niet bezoeken en zijn de bibliotheken alleen geopend voor het afhalen van gereserveerde boeken. Om het gemis van een bezoekje aan de boekhandel tijdens deze periode voor lezer én boekverkoper te verzachten, zetten we in de Lockdown Kalender elke dag een leestip van een boekverkoper of bibliotheekmedewerker centraal. Ook wijzen we iedereen graag op de uitgebreide en snelle mogelijkheden om een boek te bestellen bij je favoriete boekhandel. Zodat jij zeker weet dat je straks, na de lockdown, weer heerlijk in je eigen boekhandel tussen de boeken kunt snuffelen.

Naar de Lockdown Kalender

Wim Krings van Boekhandel Krings

Dit is altijd zo'n moeilijke vraag. Ik lees zo veel mooie boeken in een jaar en dan is deze vraag vaak een gewetenskwestie, maar hier komt 'ie: De Effingers van Gabriele Tergit. Een Duits-Joodse familieroman die de periode bestrijkt van 1880 tot ongeveer 1935 met een kleine uitloper naar de Tweede Wereldoorlog en kort daarna. Vier generaties van drie families waarbij het moderne Berlijn gekoppeld wordt aan het meer conservatieve zuiden van Duitsland. Het bijzondere is dat Gabriele Tergit (1894-1982) zelf in deze periode geleefd heeft en dat zij deze roman uit eerste hand heeft kunnen schrijven. In de jaren 30 is zijzelf trouwens naar Engeland verhuisd. Dat verklaart misschien ook wel dat de familiegeschiedenis dan stopt.

Tergit heeft een roman geschreven waar je een inkijk krijgt in het leven van de bourgeoisie in Berlijn. Het is dan ook meer dan een roman, het geeft een goed tijdsbeeld weer. Gewoontes, principes, gebruiken en manier van leven in dit milieu komt goed naar voren. Daarnaast de vermenging van het Noorden en Zuiden van Duitsland. Is het een Joodse Geschiedenis? Nee, een Duits-Joodse geschiedenis; tenslotte voelden de meesten zich in eerste plaats Duits en daarnaast Joods. Een boek met vele invalshoeken. Een goed opgebouwde roman die meer is dan alleen een roman. Het is ook een maatschappelijk en historisch verhaal.


Klik hier en kies zelf ook jouw boek van 2020


Koop lokaal (ook online), want wist je dat...

  • Je bij vrijwel alle boekhandels boeken kunt bestellen via mail of telefoon?
  • Zelfs als ze geen eigen webshop hebben?
  • Alle nieuwe Nederlandse boeken dezelfde prijs hebben bij alle aanbieders?
  • Als jij een isbn noemt of een titel en auteur, jouw boekhandel dat boek kan bestellen?
  • Verzending vaak net zo snel en goedkoop is als elders?
  • Er veel boekhandels zijn die persoonlijk komen bezorgen in hun regio?
  • Op verzoek (en meestal helemaal gratis) je boeken prachtig ingepakt bezorgd kunnen worden?
  • Je bij de meeste boekhandels ook online Boekenbonnen kunt kopen én inwisselen?


Kijk op de website van je favoriete boekhandel voor de mogelijkheden of neem contact op via mail of telefoon om boeken te bestellen.

#kooplokaalookonline

De Hebban Reading Challenge helpt jou om in een jaar meer boeken te lezen. Of je nu vijf boeken wilt lezen of honderd, dat maakt helemaal niet uit. Je leesdoel werkt pas echt enthousiasmerend als hij ook haalbaar is. Ten slotte kun je het aantal boeken dat je wilt lezen het hele jaar bijstellen. Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en de lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken. Schrijf je vandaag nog gratis in voor de Hebban Reading Challenge 2021!


Over de auteur

Hebban Crew

2389 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lockdown Kalender: Boekentip #30: Boekhandel Krings

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken