Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

LonCon: recap zaterdag en vooruitblikVerslaggever Esther Scherpenisse geeft haar indruk van zaterdag:

'Ik woonde zaterdag twee panels bij over het vinden van een agent en met tieners die spraken over hun visie op Young Adult boeken. Hier zal ik nog uitgebreider over schrijven. En zat bij een héle lange toneelversie van The Anubis Gates van Tim Powers, die volgens mij niet zo goed te begrijpen was als je het boek niet had gelezen. Maar voor mensen als ik die het boek bijna uit hun hoofd kennen was het leuk. Maar láng.

Toch begon het absolute hoogtepunt eigenlijk al aan het begin van de dag, tijdens de Stroll with the stars. Dit keer was ik vastbesloten ook daadwerkelijk een ster te spreken. Ann Vandermeer liep mee, die de korte verhalen selecteert voor Tor Books. En die ik graag de nieuwe Engelstalige versie wilde laten lezen van mijn Paul Harland Prijs-winnend verhaal Ter ziele (To Dust in de vertaling).

Uiteindelijk hebben we heel gezellig gepraat, maar niet over mijn verhaal. Wel had ik de kans om Hugo-nominee John Chu te complimenteren met zijn korte verhaal The Water that Falls on You from Nowhere, echt een prachtig stukje fictie. Hou die naam in de gaten... die gaat nog groter worden. Hij was er zelf nogal beduusd over. Ook toen later bij zijn reading daadwerkelijk mensen kwamen opdagen (en heel wat ook).

Het absolute highlight kwam rond een uur of 7 's avonds toen ik Ann Vandermeer opnieuw tegenkwam... en zij toezegde om To Dust te lezen! Met dank aan Thomas Olde Heuvelt (die vast Sun Tzu heeft gelezen).

Je zou denken dat het niet beter kon worden die dag; en je zou gelijk hebben.

Dus we sloten af met een borrel met een stuk of tien aanwezige Nederlanders en andere aanhakers. Ik heb bereikt waar ik voor kwam, en daar moest op gedronken worden... proost!'

Martijn Lindeboom heeft intussen een interview gehouden met Ann Leckie (schrijfster van Ancillary Justice, o.a. genomineerd voor een Hugo Award vanavond) en zich voorbereid op twee meer (Jeff VanderMeer en Hannu Rajaniemi) op zondag. Ook heeft hij de speech van de Astronomer Royal, Lord Rees, bijgewoond over de toekomst van de mensheid en posthumanism. Prachtig verhaal en heel sterk gebracht.

Op naar de laatste dag en de uitreiking van de Hugo Awards vanavond om 20.00 uur.
 Over de auteur

Hebban Fantasy

315 volgers
20 boeken
0 favorieten
Newbie


Reacties op: LonCon: recap zaterdag en vooruitblik