Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Londen is the drink for me, London, tiedeliedelie ...

Nelleke Geel bereidt zich voor op de London Book Fair en dat betekent dat er tussen het lezen van vele manuscripten door ook outfits moeten worden uitgezocht, een antiblarenstick moet worden aangeschaft en acquisitielijsten moeten worden klaargelegd.

Londen is the drink for me, London, tiedeliedelie ...

Ik kan niet beloven dat dit een uitvoerige blog wordt, er warrelen nu zoveel flarden van manuscripten door mijn hoofd dat ik blij ben als ik dadelijk gewoon naar huis kan fietsen. Om nog een beetje meer te lezen. Maar er zijn andere zaken van zeer praktische aard die aandacht behoeven.

Er moeten uiteraard nog wat last-minute afspraken in het schema worden gezet, best gek als je bedenkt dat we voor deze beurs al in november zijn begonnen met het plannen ervan. Komt het toch weer op het laatste moment aan. Murphy’s law. Een paar improvisatiegaatjes openhouden is bovendien essentieel. De tweeminuten-afspraken in de wandelgangen blijken verrassend vaak de meest vruchtbare.

Ik moet denken aan outfits voor vanaf zondagmiddag aanstaande, het moment dat ik het hotel in Londen uitstap naar de eerste afspraak, tot en met donderdag begin van de avond, als ik weer naar Heathrow moet. Geen vijf splinternieuwe outfits voor vijf dagen, maar geinig bij elkaar te combineren dingen. Waarvoor je dus al eerder naar de stomerij bent geweest, als het goed is. Voor de zekerheid – want je weet het maar nooit met het humeur – zorg ik voor zeven combinaties, de koffer is groot genoeg en the devil’s in the details, of in the shoes anyway. Laat ik die afdeling nou prachtig op orde hebben.

En laten we de recente acquisitielijst om uit te delen niet vergeten. Met name op beurzen is het overzicht van wat er recentelijk is aangekocht voor je fonds wel een belangrijk punt. Het geeft de bandbreedte aan en het is prachtig om er meteen aan het begin van je afspraak mee te wapperen en te zeggen: ‘You can tell me about two books’. De echte goeien splitsen je dan nog wel een derde en een vierde titel om te lezen in je maag, maar het voorkomt dat sommigen op bladzijde één van hun foreign rights guide beginnen.

What else? O ja, opschrijfboekje, zal niet de eerste keer zijn dat ik het vergeet. Manuscripten lezen. Op tijd inchecken via internet. Manuscripten lezen. Briefje voor de schoonmaakster achterlaten. Manuscripten lezen. Antiblarenstick kopen! Manuscripten lezen. Spullen bij de stomerij weer ophalen, denk aan de sluitingstijden. Manuscripten lezen. Zes kopieën afsprakenschema meenemen, heel belangrijk. Manuscripten lezen. Twee wekkers zetten op zondagochtend ...

Zat ik nog maar in Frankrijk bij de open haard Pasen te vieren!

Volgende week laat ik verstek gaan, het programma op een beurs gaat na de gedane afspraken aldaar naadloos over in het avondgedeelte en gek veel eerder dan middernacht op je hotelkamer aankomen is sowieso al een onmogelijkheid.

Later!

Nelleke GeelOver de auteur

Nelleke Geel

44 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Londen is the drink for me, London, tiedeliedelie ...