Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Londen na middernacht

Bij Meridiaan Uitgevers wordt Augusto Cruz' debuutroman ook wel 'De schaduw van de wind' voor filmliefhebbers genoemd. Een boek over de zoektocht naar een vervlogen verleden, een combinatie van een road novel en een detective. Hebban laat jullie graag kennis maken met deze roman: het boek van de week is 'Londen na middernacht'.


De Mexicaanse schrijver Augusto Cruz is een wandelende encyclopedie op het gebied van film. In zijn debuutroman Londres después de medianoche, bij Meridiaan Uitgevers verschenen als Londen na middernacht, wordt de gepensioneerde Scott McKenzie door de steenrijke verzamelaar Forrest Ackerman gecontracteerd om de enige overgebleven kopie van de beroemde stomme film Londer After Midnight te vinden. De legende waarschuwt echter dat wie naar deze film zochten, verdwenen zijn...Een bizarre, gevaarlijke zoektocht begint, maar ook een race tegen de klok, want Ackerman krijgt alzheimer.

"Cruz is een filmfanaat, en die evidente liefde bruist tussen de regels door. (…) Én het blijft leuk. Na een raadselachtige start van een roman die niet is te duiden, is het een kwestie van je gewonnen geven en je laten meeslepen door dit verhaal waarin alles kan en niets te gek is." – nu.nl

Uit Londen na middernacht :


"Ik heb een hekel aan detectives, meneer McKenzie, weet u waarom? Omdat het oplossen van een mysterie ons een paar vluchtige momenten van plezier bezorgt, terwijl een onopgelost enigma de nieuwsgierigheid van de mens eindeloos kan voeden."

Hebban recensent Soraya Vink over dit boek:

"Voor de liefhebbers van bizarre misdaadromans is het debuut van Augusto Cruz een absolute must-read. De uitgebreide kennis van griezelfilms wordt verwerkt in fantasievolle scènes, waarbij de schrijver een andere wereld creëert voor de lezer. Een wereld waarbij fantasie en realiteit af en toe door elkaar lijken te lopen."

Benieuwd naar dit boek? In samenwerking met Meridiaan Uitgevers mogen we 3 exemplaren van Londen na middernacht verloten.
Doe mee met deze giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Londen na middernacht

 

Gerelateerd

Over

Augusto Cruz

Augusto Cruz

De Mexicaan Augusto Cruz (1971) gaf workshops in het schrijven van filmscripts e...