Hebban vandaag

Nieuws /

Longlist Libris Literatuur Prijs 2019 en opening Start Jouw Leesclub

door Hebban Crew 25 reacties
De longlist met daarop de achttien kandidaten voor de Libris Literatuur Prijs 2019 is door de jury bekendgemaakt. Tegelijk lanceert de organisatie van de Libris Literatuur Prijs www.startjouwleesclub.nl om nog meer mensen te interesseren voor de gekozen boeken en enthousiasmeren om die te gaan lezen. Lezers die zich opgeven op de site maken kans op prijzen door een leesclub van minimaal twee personen te vormen rond één van de boeken. Onder de prijzen: het bijwonen van de prijsuitreiking tijdens het besloten galadiner, met een overnachting in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Ambassadeurs Start jouw leesclub!

Voormalig Libris Prijswinnaar en juryvoorzitter Abdelkader Benali is de eerste van zes ambassadeurs van de campagne die iedereen uitnodigt om een leesclub te vormen. In de komende weken worden nog vijf ambassadeurs bekendgemaakt. Op 18 maart volgt de shortlist met de zes genomineerden en vanaf die datum bezoekt iedere ambassadeur een van de leesclubs persoonlijk. Meer informatie over dit initiatief en de overige prijzen op www.startjouwleesclub.nl.  

Over de Libris Literatuur Prijs

De Libris Literatuur Prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar, die 50.000 euro ontvangt. Vorig jaar ging de prijs naar Wees onzichtbaar van Murat Isik. Voorzitter van de jury dit jaar is gewezen minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker. Zij maakt de winnaar bekend op 6 mei in het Amstel Hotel, live in Nieuwsuur op NPO2.  

De longlist is als volgt samengesteld:
Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Longlist Libris Literatuur Prijs 2019 en opening Start Jouw Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali

Abdelkader Benali (1975) schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel e...

Murat Isik

Murat Isik

Murat Isik (1977) debuteerde in 2012 met de roman Verloren grond, die tot op hed...


Gesponsorde boeken