Hebban vandaag

Nieuws /

Goud voor Loser-auteur

Maar liefst drie Gouden Boeken mocht auteur Jeff Kinney in ontvangst nemen, een erkenning van de verkoop van 100.000 exemplaren voor Vette pech!, Bekijk het maar! en Een hondenleven. Hij kreeg tijdens zijn bezoek aan Nederland ook nog even de gewonnen Hebban Award voor Flutvakantie in zijn handen gedrukt. Feest!

12 november maakte Hebban de winnaars bekend van de Hebban Awards. In de vertaalde categorie van het genre jeugdboeken kwam Flutvakantie, het negende boek in de Leven van een Loser-reeks, als meest favoriete titel uit de bus. Op het volgende deel moeten we nog even wachten. Dat verschijnt pas in juni 2016.

Vrijwel alle titels in deze populaire reeksen zijn grote successen. De toegankelijkheid van de teksten, de schijnbaar chaotische plaatsing van de teksten en de toevoeging van grappige tekeningen zijn later met enthousiasme nagedaan door tal van auteurs en uitgevers. De boeken lijken door deze elementen een hoog acceptatieniveau te hebben bij kinderen die niet zo graag lezen en ze zijn goed leesbaar door dyslectische kinderen.

(Bron: CPNB, foto: Ellis Heskamp van Uitgeverij De Fontein)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Goud voor Loser-auteur

Gesponsorde boeken