Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Louis van Beek leest luisterboek 'De acht bergen' voor

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Nederlandstalige lezers waren al verbluft door de roman 'De acht bergen' van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti, die al geruime tijd in de bovenste regionen van de Bestseller 60 te vinden is. Vanaf volgende week kan de versie in de vorm van een luisterboek toegevoegd worden.

De acht bergen is de definitieve doorbraak voor Paolo Cognetti die er in zijn thuisland de prestigieuze prijs de Premio Strega mee won. De schrijver woont een deel van het jaar in de bergen van Noord-Italië, de setting van zijn succesvolle roman, waarmee het boek een autobiografische tintje heeft gekregen. 'Ik was het spuugzat om zonder geld te zitten. Toen kwam daar ook nog een emotionele crisis bij, door de dood van mijn vader. Op dat moment dacht ik terug aan die berg uit mijn kindertijd, waar ik vroeger zo dol op was geweest. Ik bracht er elke zomer met mijn ouders door, in het Aosta-dal, in het gehucht Grana,' zei Cognetti eerder in een interview met Trouw.

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is chemicus, en gefrustreerd door zijn baan. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer er tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Val d’Aosta, waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlate huizen en oude molens, en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.


Louis van Beek, genomineerd voor de Hebban Luisterboek Award 2018, is verantwoordelijk voor de stem bij het luisterboek dat vanaf volgende week beschikbaar is via Luisterrijk en andere apps zoals Storytel. Het boek is verschenen bij uitgeverij De Bezige Bij.

De Week van het Luisterboek begint op 9 mei a.s.
Schrijf je in voor de gratis Luisterboeken nieuwsbrief.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Louis van Beek leest luisterboek 'De acht bergen' voor

 

Gerelateerd

Over

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht...

Gesponsorde boeken