Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Lowlands ontdekt schrijftalent

Lowlands betekent niet alleen muziek, dansjes doen en drank nuttigen, maar de laatste jaren óók jezelf onderdompelen in andere facetten van cultuur. Afgelopen weekend werd op het festival dan ook de winnaar van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd bekendgemaakt. Het winnende verhaal ‘Jij lijkt ons perfect’, komt van Iduna Paalman.


Dit jaar vond alweer de vierde editie plaats van de schrijfwedstrijd die georganiseerd wordt door Lowlands, uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en nrc.next. Samen gingen zij op zoek naar ‘het schrijftalent van de toekomst’. De jury bestond uit Ellen Deckwitz (juryvoorzitter), Ivo Victoria (literair programmeur van Lowlands) en Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar).  

Dit jaar ging de eer naar Iduna Paalman, die een verhaal inzond met de titel ‘Jij lijkt ons perfect’. De prijs? Publicatie van het verhaal in nrc.next én in een digitaal Lowlandsboek. Ook mocht Paalman haar verhaal voorlezen in het literatuurprogramma van Lowlands.    

Daarnaast mag de winnares in gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar voor de nodige tips en waarin de schrijfambities onder de loep worden genomen. Bovendien mag zij deelnemen aan een masterclass van de Querido-academie.

Paalman (1991) schrijft, studeert, maakt muziek en theater. In februari 2012 kwam bij uitgeverij Lemniscaat haar debuut Hee maisje! uit, waarin verhalen zijn gebundeld die ze voor de website ABCyourself schreef. Op haar achttiende won ze zowel de jury- als de Belcampoprijs van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar. Haar gedichten werden gepubliceerd in o.a. poëziescheurkalender Zwemmen met je kleren aan en Een toon die in de stilte zoemt.

In voorgaande jaren gingen auteurs Nicole van den Berg, Derk Fangman en Erik Winter er met de prijzen en eer vandoor.  

Het winnende verhaal ‘Jij lijkt ons perfect’ van Iduna Paalman lees je hier.  

Bron: NRC HandelsbladOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Lowlands ontdekt schrijftalent

 

Gerelateerd

Over

Iduna Paalman

Iduna Paalman

Iduna Paalman is dichter en schrijver. In het najaar van 2019 verscheen bij uitg...

Gesponsorde boeken