Hebban vandaag

Algemeen /

Luisterboek van de dag | Prooi

Nog op zoek naar nieuwe luisterinspiratie? Tijdens de Week van het Luisterboek tippen we je iedere dag een recent verschenen luisterboek. Vandaag aandacht voor de meeslepende thriller 'Prooi', geschreven door Deon Meyer en voorgelezen door Sander de Heer.

Meer Week van het Luisterboek vind je op het Luisterboeken-kanaal

Niemand had om de zaak gevraagd, noch Griessel, noch Cupido. Het lichaam van Johnson Johnson was naast het spoor gevonden, net buiten Drie Susters. En de Valken mogen de rotzooi van de SAPS weer opruimen, zoals gewoonlijk. Twee verdachte passagiers aan boord van de meest luxueuze trein ter wereld, waar de man kennelijk vanaf gesprongen is, lijken in rook opgegaan.

In Bordeaux geniet Daniel Darret van een rustig bestaan, nadat hij zijn geweldadige verleden achter zich heeft gelaten. Maar dan doet een oude kameraad een beroep op hem om zijn vaderland te doen. Zijn prooi: de corrupte president. Lukt het de Valken de aanslag te dwarsbomen? En kan Daniel ontkomen aan de meedogenlozen Russen die het op zijn leven gemunt hebben?


Luister een fragment:

Deon Meyer (1958) is de internationale bestsellerauteur van een aantal misdaadthrillers die zich in Zuid-Afrika afspelen. Hij groeide op in Klerksdorp in de Noorwest-provincie, het gebied van de goudmijnen. Na zijn diensttijd en zijn studie aan de universiteit van Potchefstroom werkte hij als verslaggever en later als persvoorlichter, tekstschrijver, creative director, webmanager, internetstrategist en merkenconsultant. Hij publiceerde zijn verhalen in Zuid-Afrikaanse tijdschriften, en in 1994 verscheen zijn eerste boek, alleen in het Afrikaans. Zijn boeken werden in zevenentwintig talen vertaald en wonnen veel internationale prijzen, waaronder de Meyer Le Grand Prix de Littérature Policière en de Prix Mystère de la Critique (Frankrijk). In 2012 werd zijn thriller 13 uur  door de Detective- en Thrillergids van Vrij Nederland uitgeroepen tot Thriller van het Jaar, wat Meyers grote doorbraak in Nederland en Vlaanderen betekende. 

Sander de Heer (1958) is al ruim twintig jaar actief als stemacteur. Zo sprak hij voor verschillende tekenfilms de stemmen in van Meneer Krabs (SpongeBob) en Ziggy (Jungle Book 2) en is hij een veelgevraagd verteller van luisterboeken. In 2011 won hij de Zilveren Koe voor zijn bijdrage aan de nasynchronisaties in Nederland. Dit jaar is hij een van de ambassadeurs voor de Week van het Luisterboek.

Koop nu het luisterboek Prooi geschreven door Deon Meyer en voorgelezen door Sander de Heer met 20 procent korting (normale prijs € 16,99) bij Luisterrijk. De actieperiode geldt van 6 mei tot en met 12 mei, ter gelegenheid van de Week van het Luisterboek 2019. Gebruik couponcode WVHL2019 tijdens het afrekenen (uitleg op https://www.luisterrijk.nl/couponcode). 

Koop hier het luisterboek van Prooi 

De Hebban Luisterboek-app

De vuurtoren en andere verhalen van Hilde Vandermeeren en Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos van Paul van Loon zijn tijdens de Week van het Luisterboek 2019 gratis te downloaden en te beluisteren via de Hebban Luisterboek-app. Heb jij deze app nog niet, dan kun je die hier gratis downloaden:

Download de app hier voor iOS (iPhone en iPad) 

Download de app hier voor AndroidOver de auteur

Soraya Vink (crew)

6 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Luisterboek van de dag | Prooi

 

Gerelateerd

Over

Deon Meyer

Deon Meyer

Deon Meyer  (Paarl, Zuid-Afrika, 1958) is de internationale bestsellerauteur v...


Gesponsorde boeken