Hebban vandaag

Nieuws /

Luther keert terug

door Hebban Crew 3 reacties
Goed nieuws voor de diehard fans van de Britse misdaadserie 'Luther'. De onconventionele rechercheur keert terug op televisie. Voor de BBC worden twee extra episodes gefilmd.

John Luther, het buitenbeentje van het Londense politiekorps, krijgt weer een zaak op zijn bordje. In maart 2015 starten de opnamen van twee speciale afleveringen over de onverschrokken onrechtbestrijder. Idris Elba (foto), die op indrukwekkende wijze gestalte gaf aan de figuur van Luther, is ook nu weer van de partij. 

Neil Cross, bedenker en schrijver van de serie liet aan de BBC weten: ''Sinds we afscheid van Luther namen op de Southwark Bridge in Londen is er haast geen minuut voorbij gegaan waarin ik niet dacht hoe het nou met Luther verder moest.''

Cross besloot het te gaan uitzoeken. ''We roepen de hele ploeg weer bij elkaar. Luther komt terug naar waar hij hoort. De BBC. Terug in Londen en weer aan het werk.''

De BBC heeft nog meer plannen op het gebied van thrillerseries. Zo komt er een vervolg op de serie Top of the Lake van Jane Campion. Er wordt ook een nieuwe politieserie in de steigers gezet. De reeks heet Cuffs en speelt zich af in de badplaats Brighton.

De scenarioschrijvers Robert Wade en Neal Purvis, die het script voor de James Bondfilms Skyfall en Quantum of Solace schreven, werken aan een serie over het leven in een door de nazi's bezet Groot-Brittannië. De vijfdelige reeks SS-GB is gebaseerd op het gelijknamige boek van Len Deighton en verhaalt over de luchtoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen de Britse RAF en de Duitse Luftwaffe. Deze Battle of Britain wordt door de laatste gewonnen. De Duiters bezetten Engeland. Rechercheur Archer van Scotland Yard verkeert in tweestrijd: moet hij collaboreren met de Duitsers of bij het verzet gaan?

(Bron: BBC)Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Luther keert terug

 

Gerelateerd

Over

Neil Cross

Neil Cross

Neil Cross (1969) werd geboren in Bristol en woonde in Edinburgh, Brighton,...

Len Deighton

Len Deighton

Leonard Cyril Deighton (Londen, 18 februari 1929) was lange tijd een man van 12 ...


Gesponsorde boeken