Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Maak kennis met BookTok en bekijk de meest getipte boeken

door Hebban Crew 62 reacties
Wanneer je een boekhandel binnenloopt of hun voorraad online bekijkt, is het aanbod overweldigend. Hoe maak je een keuze uit al die verhalen en wat past het best bij jou? Natuurlijk kun je altijd om advies vragen, maar er worden ook veel boekentips op sociale media gegeven. Gebruikers van het populaire platform TikTok hebben er zelfs een speciale naam voor: BookTok!

Het sociale media-platform TikTok bestaat sinds 2017 en is inmiddels beschikbaar in meer dan 150 landen en 75 talen. Miljoenen mensen gebruiken het platform om online korte video's te maken, delen en bekijken. In Nederland zijn er inmiddels zo'n 3 miljoen gebruikers, met name in de leeftijdsgroep 15-19 jaar, maar ook wordt het steeds meer ontdekt door twintigers.

Binnen het platform bestaan er verschillende groepen geïnteresseerden, die onder één noemer te vinden zijn. Voor boekliefhebbers – van lezers tot boekhandels en van auteurs tot uitgeverijen – is dat BookTok. Onder de hashtag #booktok (ook wel #boektok) kom je al heel ver, maar ook hier is weer een enorme keuze. Waar te beginnen? Hebban introduceert een aantal populaire Nederlandstalige BookTokkers én de meest getipte boeken op het platform.

Donner_rotterdam

Naar het TikTok-profiel

Boekhandel_venstra

Naar het TikTok-profiel

Meidenvanroodbeen

Naar het TikTok-profiel

Koop jij wel eens boeken die zijn getipt op sociale media?Over de auteur

Hebban Crew

2543 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Maak kennis met BookTok en bekijk de meest getipte boeken

 

Gerelateerd