Hebban vandaag

Lezen /

Maak kennis met Emma Sköld in ‘Berouw’ van Sofie Sarenbrant

door Hebban Crew 4 reacties
Sofie Sarenbrant is in Zweden een van de best gelezen misdaadauteurs en werd in 2019 uitgeroepen tot Crime Writer of the Year. Van haar boeken zijn al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. En nu is Nederland aan de beurt. Edith Sybesma vertaalde 'Visning Pågår' naar 'Berouw' zodat we ook hier van de ‘Emma Sköld’-serie kunnen genieten. Op Hebban lees je een sneak preview van deze thriller!

Camilla Läckberg noemt Sofie Sarenbrant ‘de opwindendste nieuwe thrillerauteur van Zweden’. De thrillers van Sarenbrant zijn dan ook aanraders voor de fans van Läckberg en voor de liefhebbers van de tv-serie Borgen. In de ‘Emma Sköld’-serie zijn in het Zweeds al acht delen verschenen. Inmiddels is al bekend dat Jaloezie in 2021 zal verschijnen.

‘Moord en drama vinden elkaar in een pageturner met een hoofdrol voor de sympathieke politievrouw Emma Sköld, die zelf ook zo haar problemen heeft.’ - Dagens Nyheter

Sofie Sarenbrant debuteerde met Week 36, die als 'zwangerschapsthriller' op de markt werd gebracht. In dit debuut is het hoofdpersonage een maniak die het op zwangere vrouwen heeft gemunt. Sarenbrant kwam op het idee van dit verhaal tijdens haar vakantie in Brantevik, ze was toen hoogzwanger van haar eerste dochter. Even later volgde In jouw plaats, waarin een vrouw na haar ontvoering gedwongen wordt haar baby af te staan. Op haar website biecht Sarenbrant op dat ze soms zó in het plot opgaat dat ze er zelf bang van wordt, en dat ze er op klaarlichte dag kippelvel van kan krijgen. 

Over Berouw

In een woning in Stockholm wordt een vader dood aangetroffen door zijn zesjarige dochter. Politie-inspecteur Emma Sköld verdenkt de vrouw des huizes, die van haar gewelddadige man wilde scheiden. Maar als er meer slachtoffers vallen en haar bloedeigen zus bij het onderzoek betrokken raakt, raken werk en privé met elkaar verstrengeld. En dat terwijl Emma, met een baby op komst en een ex die haar lastigvalt, toch al het nodige voor haar kiezen krijgt.

Leesfragment

Politievrouw Emma Sköld is de hoofdpersoon van deze thriller, die in 2015 in Zweden de meestverkochte misdaadroman van het jaar was. In dit leesfragment lees je de eerste drie hoofdstukken van het boek.

Leesfragment Berouw

‘Een meeslepend misdaadverhaal tegen de achtergrond van een falende welvaartsstaat.’ – Publishers Weekly

Leestip: binnenkort verschijnt er een interview met Sofie Sarenbrant op Hebban! Hou de website in de gaten voor meer over deze succesvolle Zweedse schrijfster.Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Maak kennis met Emma Sköld in ‘Berouw’ van Sofie Sarenbrant

 

Gerelateerd

Over

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant (Bromma, 1978) is een Zweedse schrijver, journalist en fotogra...


Gesponsorde boeken