Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Manuscript 'Grey' gestolen

Uitgeverij Random House meldt dat een kopie van het manuscript van 'Grey', het vervolg op de Vijftig tinten-serie geschreven door E.L. James, is gestolen.

Vele fans wereldwijd wachten met spanning op de komst van dit nieuwe deel, verteld vanuit het perspectief van Christian Grey. E.L. James kreeg verzoeken van duizenden lezers om het verhaal van Christian te vertellen, waarop ze besloot een nieuw deel voor de serie te schrijven. Maar kennelijk was er iemand die niet tot de publicatiedatum kon wachten.

De politie van Kent heeft een onderzoek ingesteld naar de merkwaardige verdwijning. Uitgeverij Random House geeft verder geen commentaar vanwege het politieonderzoek dat gaande is. De grote angst van de uitgeverij is het feit dat de dief het manuscript kan verkopen aan de media of zelf besluit het manuscript online te zetten voor de publicatiedatum.

E.L. James is echter niet het eerste slachtoffer wat betreft gestolen manuscripten. Zo werd in 2007 het laatste deel van de Harry Potter serie al online gezet en waren alle 759 pagina's in te zien. Dit ondanks de strakke beveiliging die plaatsvond rondom de publicatie van Harry Potter en de Relieken van de Dood.

Het verhaal van Christian Grey zal gepubliceerd worden op zijn verjaardag, 18 juni. De Nederlandse vertaling zal verschijnen op 21 juli.

Wat zou jij doen als je het manuscript eerder in handen zou hebben gekregen? Voor jezelf houden en lekker gaan lezen of het met zoveel mogelijk mensen delen?

Bron: BBC & The GuardianOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Manuscript 'Grey' gestolen

 

Gerelateerd

Over

E.L. James

E.L. James

E.L. James werkte tot voor kort als uitvoerend televisieproducent in Londen. Ze ...

Gesponsorde boeken