Hebban vandaag

Nieuws /

Martyn van Beek tekent boekcontract bij The House of Books

door Daphne van Rijssel (crew) 1 reactie
Zomer 2016 zal het nieuwe boek 'Engel zonder vleugels' van Martyn van Beek in de schappen liggen. Hij tekende deze week een boekcontract bij uitgeverij The House of Books. Van Beek gaf eerder drie thrillers in eigen beheer uit.

Een carrière als schrijver was eigenlijk niet wat de Brabantse Martyn van Beek (1975) voor ogen had. Hij was bezig met de opleiding tot verkeersvlieger, totdat de economische crisis in de luchtvaart, veroorzaakt door de aanslagen van 11 september 2001, ervoor zorgde dat Van Beek een carrièreswitch moest maken.

Zowel de terroristische aanslagen in Amerika als op Bali maakten een diepe indruk op de thrillerauteur. Ze inspireerden hem tot het schrijven van zijn debuut Het verraad van Bali (2011). Ook in zijn daarop volgende thrillers, De strijders van Ta'ab (2012) en De vissers van Hoi An (2013) wordt terrorisme gethematiseerd. Deze drie boeken zijn afzonderlijk van elkaar te lezen, of als trilogie.

Van Beeks vierde boek, Engel zonder vleugels, verschijnt zomer 2016 bij The House of Books. "The House of Books investeert in Nederlands talent. Martyn werkt een niet-alledaags thema uit tot een thriller die je lang na zal blijven. Zijn stijl is toegankelijk, zijn plotlijn is ingenieus en zijn personages zijn intrigerende figuren", aldus uitgever Harold de Croon.

Engel zonder vleugels vertelt het verhaal van Rob en Janneke Zeegers, wiens vier maanden oude zoon Mark uit huis is geplaatst door Jeugdzorg. Een juridische strijd barst los. Radeloos moeten de ouders toezien hoe ze vanwege ongefundeerde beschuldigingen van de gezinsvoogd de strijd verliezen. Als de rechter de definitieve uithuisplaatsing uitspreekt, grijpt de wanhopige Rob naar het laatste redmiddel en plant de ontvoering van Lisa, de dochter van zijn gezinsvoogd Carla Kruiswijk. Zijn eis voor vrijlating is simpel: Carla Kruiswijk moet live op tv bij een misdaadjournalist verklaren dat twintig dossiers besmet zijn en dat de betrokken kinderen op valse gronden uit huis zijn geplaatst.

Voor meer informatie: www.martynvanbeek.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Martyn van Beek tekent boekcontract bij The House of Books

Gesponsorde boeken