Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Community /

Meeleesboek van de Maand: We doen wat we kunnen van Lykele Muus

door Hebban Crew 5 reacties
In april verscheen bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de nieuwe roman van auteur en acteur Lykele Muus. Dit boek is ons tweede Meeleesboek van de Maand, ondersteund door de Hebban VIP Club. We geven 25 epubs weg! Op 15 september zal er ter afsluiting met Lykele Muus een Meet & Greet zijn tijdens de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019, bij Broese Utrecht.

We doen wat we kunnen

Twee bevriende gezinnen delen een vakantiehuisje aan zee: Esther, Danny en hun dochter Madelon; Gwen en Tom en hun dochter Elisa. Na een tragisch ongeluk met een quad belanden hartsvriendinnen Madelon en Elisa in het ziekenhuis. Esther en Danny hebben geluk: Madelon lijkt er goed vanaf te zijn gekomen. Maar Elisa ligt in een coma en Gwen en Tom moeten afwachten of hun dochter nog ontwaakt. Dan blijkt dat Madelon een hartinfarct heeft en met spoed een donorhart nodig heeft. Het hart van Elisa welteverstaan. De verhoudingen worden onverbiddelijk door elkaar geschud en de vier ouders moeten een onmogelijke keuze maken. De borrel rond het kampvuur verandert in een schaakspel. De vrienden worden vijanden.

We doen wat we kunnen is een filmische, beklemmende roman vol scherpe dialogen en confronterende vragen. Wat blijft er van jezelf en je relatie over als je kinderen wegvallen? En hoe krijg je vrienden zover om hun enige dochter op te offeren om die van jou te kunnen redden? Esther, Danny, Gwen en Tom moeten kiezen: vechten en verliezen of opgeven en opnieuw beginnen.

Lees een fragment

(c) Foto Lykele Muus: Diederick Bulstra

Het Hebban Meeleesboek van de Maand

Moet het binnen een maand uit zijn?

Dat ligt aan de dikte van het meeleesboek en met We doen wat we kunnen gaat dat ruim lukken, het is maar 270 bladzijden dik. Het leesschema wordt op de dikte ingesteld, zodat we nooit te veel of te weinig per week lezen.

Hoe werkt zo'n meeleesboek?

Een meeleesboek lijkt wellicht een beetje op een leesclub, maar het is anders van aanpak. We doen er maar een per maand en het zal vaak een klassieker zijn of een wat ouder boek dat veel lezers nog graag willen lezen of een modern boek dat actueel is om de een of andere reden. Elk meeleesboek wordt gerund door de Hebban VIP Club en zij bepalen, samen met de lezers die zich aanmelden, wat jullie gaan doen in dit project. Zo zal er wellicht een café zijn, een leesschema, discussie, historie, et cetera. Een vast onderdeel is in ieder geval wederom de recensie op het einde, van minimaal 150 woorden, op de boekpagina van We doen wat we kunnen. Inactiviteit na ontvangst van het boek zal leiden tot uitsluiting van deelname aan toekomstige leesprojecten, leesclubs en winacties.

Hoe kom ik aan het boek?

We delen 25 epubs uit, waarvoor je je kunt inschrijven. Daarnaast kun je natuurlijk meedoen met een eigen exemplaar als je het boek al hebt liggen, met een bibliotheekboek of je schaft het boek snel even aan in papier of digitaal (als je de inloting niet wint).

Doe mee!

Hebban Live

Hebban organiseert voor de derde keer Hebban Live! Dit keer vindt dit gratis lezersevenement plaats in boekhandel Broese in Utrecht op 15 september a.s. Naast de uitreiking van de Hebban Debuutprijs 2019, vermaken we je met een mooi programma. Tijdens Hebban Live ontmoeten de deelnemers van het meeleesboek auteur Lykele Muus voor een Meet & Greet en een interactief interview. De volledige line-up wordt later deze week bekendgemaakt.Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Meeleesboek van de Maand: We doen wat we kunnen van Lykele Muus

 

Gerelateerd

Over

Lykele Muus

Lykele Muus

Schrijver, acteur, theatermaker. Debuutroman Eland verscheen in 2015 bij Nijgh e...

Hebban Spots

Meeleesboek: We doen wat we kunnen

28 volgers

Dit is het Meeleesboek van de Maand augustus 2019: We doen wat we kunnen van Lykele Muus (Nijgh & Van Ditmar). Onze hashtag is #hebbanmeeleesboek. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken