Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Meer David Cameron

De verkiezingen van het Verenigd Koninkrijk laten een (voorlopige) dikke winst zien voor de Conservatieven. De Britse premier David Cameron blijft dan ook zeer waarschijnlijk de Britse premier.

Op vrijdagmiddag zal David Cameron op bezoek gaan bij koningin Elizabeth, zoals een nieuwe premier dat hoort te doen. Hij zal hier de opdracht ontvangen een nieuw kabinet te vormen. Hij heeft beloofd aandacht te schenken aan de positie van het Verenigd Koninkrijk in de EU en de zelfstandigheid van Schotland en Wales.

Voor de Liberaal Democraten, de huidige coalitiepartij, liepen deze verkiezingen uit op een flinke nederlaag. Zij houden nog geen tien zetels over van de 56 die ze hadden. De Labour-partij lijdt ook stevige verliezen, met name in Schotland, waar ze alle veertig zetels verloren aan de Schotse Nationale Partij (SNP). Ed Miliband, leider van de Labour-partij, heeft aangekondigd op te stappen als reactie op het grote verlies aan zetels. De SNP groeit van 6 zetels in 2010 naar 56 (van de 59 Schotse zetels) nu, met 'lady in red' Nicola Sturgeon als leider van de partij. Update: inmiddels is bekend geworden dat ook de leiders van de UKIP, Nigel Farage, en de Liberaal Democraten, vicepremier Nick Clegg, afscheid nemen.

De moord op Margaret Thatcher

Hilary Mantel, auteur van o.a. Wolf Hall en Het boek Henry, schreef in 2014 een kort verhaal over de gefictionaliseerde moord op de voormalige premier Margaret Thatcher. Mantel heeft een behoorlijke hekel aan Thatcher, die de Britse Conservatieve Partij destijds leidde en Britse premier was van 1979 tot 1990. 'Iron lady' Thatcher overleed in 2013 op 87-jarige leeftijd. Mantel moet gedacht hebben dat dit het moment was om eens flink af te rekenen met de politica die zij zo vreselijk vond. Thatcher-aanhangers waren uiteraard niet gecharmeerd van deze streek van Mantel en wilden een onderzoek.

Naast het titelverhaal 'De moord op Margaret Thatcher: 6 augustus 1983' bevat de gelijknamige bundel negen andere korte verhalen van deze tweevoudig Booker Prize-winnaar. Vanaf 11 mei verkrijgbaar.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
407 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Meer David Cameron

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken