Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Meer voor mannen

door Hebban Crew 6 reacties
Michael Katz Krefeld is een Deense scenarioschrijver en thrillerauteur die al diverse prijzen heeft gewonnen. 'Afgezonderd' is het tweede boek met de oud-rechercheur Thomas 'Ravn' Ravnsholdt in de hoofdrol. Een briljante man, maar verre van probleemloos, zoals vele Scandinavische speurders... 'Afgezonderd' is hardboiled en bloedstollend en echt iets voor mannen, aldus uitgeverij Prometheus, die enkele exemplaren voor de volgers van Hebban|Crimezone beschikbaar stelt.

De eenzame en diep ongelukkige accountmanager Mogens Slotsholm ontvlucht zijn woning in Kopenhagen en neemt de kuierlatten naar Berlijn. Slotsholm, die een gevalletje van verduistering heeft gepleegd, zou in de Duitse hoofdstad een ontmoeting hebben met iemand. Maar hij verdwijnt spoorloos. 

De voormalige rechercheur Thomas Ravnsholdt. 'Ravn' voor familie en vrienden, wordt nog steeds getekend door het gemis van zijn geliefde, die met geweld om het leven is gebracht. Ravn wordt benaderd door Slotholms zus Louise en raakt betrokken bij het onderzoek. Ze ontdekken dat meerdere alleenstaande mannen verdwenen zijn, die later naakt en verdronken worden gevonden. 

In een race tegen de klok proberen Ravn en Louise de waarheid te achterhalen en de dader te pakken. Die jacht brengt de twee naar een oude, verre van vrolijke zaak uit de maanden rond de val van de Muur in Berlijn. Gewelddaden die destijds gepleegd werden door een Stasi-agent, blijken verband te houden met gebeurtenissen in het heden. Ondertussen komt de lezer ook meer te weten over de onopgeloste moord op Ravns vriendin Eva. Ravn ontdekt dat zij een affaire met een andere man had ten tijde van haar overlijden. 

Michael Katz Krefeld (1966) publiceerde in 2007 zijn eerste thriller Før stormen, die hem meteen de debutantenprijs van de Danske Kriminakademi opleverde. Zijn laatste boek werd verkozen tot de beste Deense thriller van 2012 en belandde op de shortlist van de Glasnoglen, de prijs voor de beste Scandinavische thriller. Ontspoord was het eerste deel in de serie rond detective Ranshold en werd verkocht aan zeventien landen. Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Meer voor mannen

 

Gerelateerd

Over

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (1966) is een Deense bestsellerauteur en daarnaast sce...

Gesponsorde boeken