Hebban vandaag

Community /

Mei: Maand van de Mooiste Boeken

door Hebban Crew 35 reacties
Hebban roept mei uit tot Mooiste Boeken Maand en vraagt alle lezers een top 25 aan te maken van de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van deze top 25’s zal op donderdag 28 mei de nieuwe Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden, bekend worden gemaakt als de ideale leesinspiratie voor #ikleesthuis.

Het is alweer de derde keer dat Hebban op zoek gaat naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Vorig jaar moest Lord of the Rings haar toppositie in de Hebban 1000 afstaan aan publiekslieveling Ik ben Pelgrim van Terry Hayes. De debuutthriller van de Britse scenarioschrijver werd in 2014 al verkozen tot beste thriller van het jaar. J.K. Rowling prolongeerde haar tweede plek in de Hebban 1000 met Harry Potter en de Steen der Wijzen. De schrijfster staat met elf boeken in de lijst, inclusief drie thrillers die ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith.

De hoogste Nederlandse vermelding is al twee edities lang voor De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Hij steeg vorig jaar zelfs een plek, van vier naar drie. De opvallendste nieuwe binnenkomer in de top 10 van 2019 was (natuurlijk) De zeven zussen van Lucinda Riley. Zij steeg maar liefst vierentwintig plaatsen naar plek 7. De Britse succesauteur van dit moment staat met 9 boeken in de lijst.

Bekijk hier de volledige Hebban 1000 van 2019

Hebban 1000 van 2020

Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020. De lijst van duizend mooiste boeken wordt op donderdag 28 mei bekendgemaakt.

‘De gehele maand mei publiceren we dagelijks de favoriete boeken van bekende en minder bekende lezers op Hebban. De perfecte inspiratiebron voor #ikleesthuis. Tenslotte mogen mooie boeken nooit vergeten worden!’ aldus Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen.

Maak je eigen top 25 met mooiste boeken aller tijden aan

Kun je niet wachten tot 1 mei?! Geen probleem, je kunt namelijk het hele jaar door een top 25 aanmaken en/of bijwerken. Zo houd je je persoonlijke top 25 met mooiste boeken altijd up-to-date! Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020.

Direct beginnenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Mei: Maand van de Mooiste Boeken

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken