Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Meisjes en vrouwen, het gevaar ligt op de loer

door Soraya Vink (crew) 30 reacties
Meisjes en vrouwen, thrillerlezers struikelen er bijna over bij de zoektocht naar een nieuwe 'mustread'. Ook in het najaar van dit kalenderjaar mogen we weer een behoorlijke stapel thrillers tegemoet zien die geschreven zijn vanuit een vrouwelijk perspectief. Hebban tipt je al de volgende titels voor op je verlanglijstje!

Verslaving

Volgens bestsellerauteur S.K. Tremayne is Obsessie van J.L. Butler de mustread voor dit najaar. 'Spannend beklijvend, intelligent met een duistere en heerlijke twist,' zijn de complimenten die Tasmina Perry, die achter het pseudoniem schuilgaat, in ontvangst mag nemen. In deze thriller maakt de thriller kennis met Francine Day, een jonge ambitieuze echtscheidingsadvocaat die nog maar één zaak verwijderd is van een promotie. Ze neemt de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy in behandeling. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien.

'Dit boek leg je pas neer als je het uit hebt gelezen,' is de leus waarmee de uitgever de thriller Leugens van T.M. Logan neerzet. De uitzondering in deze listmania is dat de plot begint met een echtgenoot die achter een bepaalde leugen van zijn vrouw komt. Joe Lynch is gelukkig getrouwd met Mel en ze hebben een zoon van vier, William. Op een middag rijden Joe en William samen in een auto, en zien Mel rijden. In een seconde besluit Joe de auto te volgen om haar te verrassen. Even later ziet Joe dat Mel een enorme ruzie heeft met een vriend van hen, en dat is de eerste aanwijzing dat Mel een geheim heeft. Joe kan alleen nog niet bevatten hoe groot dat geheim is.

Verraad

Nog meer leugens in de nieuwe thriller van Isabel Ashdown, getiteld Kleine leugens. Waar een vriendschap op het spel komt te staan door duistere geheimen. Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen. Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven.

Met haar debuut Ik beken scoorde de Ierse schrijfster Jo Spain een bestseller in haar thuisland. Voormalig bankier Harry McNamara wordt in zijn eigen huis op brute wijze vermoord, onder de ogen van zijn vrouw Julie. Het heeft er alle schijn van dat Harry’s vele zonden - corruptie en verraad - hem noodlottig zijn geworden. Een uur later meldt de indringer zich bij de politie en legt een bekentenis af. Er zijn nu een slachtoffer, een verdachte en een ooggetuige. Maar de aanhoudende onrust van Julie geeft aanleiding voor twijfel. Is de verklaring van de dader ingegeven door schuldgevoel of is het zijn eerste stap in een groter plan?

Nog meer corruptie en verraad in het nieuwe boek van Cristina Alger, getiteld De vrouw van de bankier. Bestsellerauteur Lee Child noemt het boek in ieder geval al een 'topthriller' en haalt aan dat 'dit nu ergens in het echt gebeurt'. Annabels schijnbaar perfecte expatleven in Genève spat uit elkaar wanneer haar man Matthew omkomt bij een vliegramp. Als ze erachter komt dat er opzet in het spel was, komt dit haar duur te staan: haar leven loopt gevaar. Ondertussen ontdekt societyjournaliste Marina bij de bank waar Matthew werkte een financieel schandaal van internationale omvang.

Allemaal meisjes

Fans van Heleen van der Kemp opgelet; de auteur is terug met een nieuw spannend verhaal, Voor de meisjes, waarin de intriges binnen een familie doorgrond moeten worden. Anna ontvlucht op jonge leeftijd haar rijke familie. Haar vader Manfred heeft het te druk met zijn eigen leven, stiefbroer Leonard reageert zijn frustraties af op zijn zusje, en haar jongste broer Jean kiest altijd de kant van zijn oudere broer. Dertig jaar later lijken de verhoudingen iets verbeterd: Manfred doet moeite de familieband te herstellen met een maandelijks familiediner, en Anna past regelmatig op bij haar favoriete nichtjes, de dochters van Jean. Dan wordt Leonard neergeschoten voor zijn huis. Het lijkt het werk van een huurmoordenaar, maar niets wijst erop dat Leonard criminele banden had. Politie-inspecteur Nina Hansen leidt het onderzoek en ontdekt dat elk familielid zijn eigen geheimen heeft. Of was het toch een vergismoord?

Chris Whitaker won voor zijn debuutthriller al de CWA New Blood Dagger, maar gooit pas echt hoge ogen met zijn tweede boek Alle slechte meisjes. Summer Ryan is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine. Op een dag verdwijnt Summer. Ze is het zevende meisje in Grace dat niet meer thuiskomt. Na deze nieuwe tragedie heeft de politie moeite de onrust in het stadje te beteugelen. De sheriff gaat ervan uit dat Summer is weggelopen, maar Raine laat het er niet bij zitten en gaat zelf op onderzoek uit.

Welke boeken zet je op jouw verlanglijstje voor dit najaar? Of heb je een andere thriller waar je ontzettend naar uitkijkt? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Meisjes en vrouwen, het gevaar ligt op de loer

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken