Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Mel Wallis de Vries wint voor de zesde keer Prijs van de Jonge Jury

Tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht werd vanmiddag voor de twintigste keer de Prijs van de Jonge Jury uitgereikt. In totaal stemden ruim dertienduizend jongeren op hun favoriete jeugdtitels uit 2017. ‘Pijn’ van schrijfster Mel Wallis de Vries kwam als winnende boek uit de bus.

Met de winst van 2018 komt de teller op zes voor Mel Wallis de Vries, die de Prijs van de Jonge Jury nu vier keer op rij won. Ze streeft schrijfsters Carry Slee en Francine Oomen daarmee voorbij: zij wonnen de prijs ieder vijf keer.

Over het winnende boek Pijn, waarin een zogenaamde ‘Snapchatkiller’ die het op jonge meisjes heeft voorzien Amsterdam in zijn greep houdt, schreef Hebban-recensent Joke Simmelink:  

‘Alle kleine minpunten daargelaten, is Pijn gewoon een prima YA-thriller. De schrijfstijl is vloeiend, de personages herkenbaar en de doelgroep zal er zeker van genieten. Hoewel het verhaal duister is, rondt Mel Wallis de Vries het verhaal bevredigend af. Zonder iets af te doen aan de duistere kant van het verhaal, kunnen haar lezers toch rustig slapen die nacht.’ 4****  

Ook deze editie werden jongeren uitgedaagd de elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap te lezen, om vervolgens op hun favoriete jeugdtitel(s) te stemmen. De drie boeken met de meeste stemmen kwamen in aanmerking voor de Prijs van de Jonge Jury. Naast Pijn van Mel Wallis de Vries waren ook Afgesloten van Natasza Tardio en Piratenzoon van Rob Ruggenberg genomineerd.    

 

De Jonge Jury Debuutprijs

Sinds 2004 wordt bovendien jaarlijks de Jonge Jury Debuutprijs uitgereikt. De kanshebbers voor de Jonge Jury Debuutprijs 2018 waren Dertiendagh (Maria Postema en Maarten Bruns), Te waar om mooi te zijn (Roxanne Wellens) en Voorlopers (Mirjam Hildebrand). Dit jaar ging Mirjam Hildebrand er met de winst vandoor.  

Over De Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor leerlingen tussen de twaalf en zestien jaar uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek, organisatoren van het project, willen samen met scholen, bibliotheken en boekhandels ervoor zorgen dat jongeren met plezier lezen en dat ze een mening leren vormen over de boeken die ze lezen.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Mel Wallis de Vries wint voor de zesde keer Prijs van de Jonge Jury

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand

Mirjam Hildebrand studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden en heeft...

Gesponsorde boeken