Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Meld je aan voor de lezersjury van verhalenwedstrijd de Zilveren Strop!

door Hebban Crew 15 reacties
Net als in 2021 organiseren Stichting Gouden Strop en Hebban.nl gezamenlijk dé schrijfwedstrijd voor spannende verhalen: de Zilveren Strop. Schrijvers zijn vorige week al uitgenodigd om mee te dingen naar de eeuwige roem (en de hoofdprijs van 500 euro), nu roepen we enthousiaste lezers van spannende verhalen op: doe mee aan de voorselectie van de Zilveren Strop!

Zoals je vorige week in het artikel Schrijf een spannend kort verhaal en win de Zilveren Strop kon lezen, is de inzendperiode van deze schrijfwedstrijd van 1 februari tot en met zondag 27 februari. Daarna gaan alle inzendingen naar de jury.

De Hebban-jury

De jurering van de Zilveren Strop gaat volgens de methode die op Hebban standaard gebruikt wordt voor schrijfwedstrijden en bestaat uit twee delen:

  1. Allereerst leest een grote groep liefhebbers van spannende verhalen een deel van de ingezonden verhalen, bij wijze van voorselectie. Hoeveel verhalen er gelezen moeten worden, hangt af van het aantal voorselecteurs dat zich aanmeldt en het aantal ingezonden verhalen. In 2021 was dat respectievelijk 58 en 162, waardoor elk verhaal door zeven of acht verschillende lezers werd beoordeeld. Elke voorselecteur las toen 25 verhalen;
  2. De vijftien beste verhalen die uit de voorselectie naar voren komen, gaan door naar de finalejury. Deze jury bepaalt gezamenlijk de winnaar en de top vijf, die gepubliceerd worden in een ebook op Hebban, na afloop van de wedstrijd. De finalejury maken we volgende week bekend.

De voorselectie

Hierbij roepen we alle lezers met liefde voor en ruime ervaring in het spannende genre op zich te melden als voorselecteur voor de Zilveren Strop 2022.

De voorselecteurs lezen elk tussen de twintig en dertig verhalen (tot maximaal 7.500 woorden, maar meestal minder). Die verhalen worden begin maart opgestuurd en de deadline voor het inleveren van de beoordelingen is 10 april 2022 (vijfenhalve week leestijd ongeveer). Voorselecteurs krijgen uitgebreide instructies over de manier van beoordelen en scoren van de verhalen. Van voorselecteurs wordt verwacht dat ze ook een korte beoordeling per verhaal schrijven, ter onderbouwing van hun score én om deelnemers van feedback van lezers te kunnen voorzien. Al die beoordelingen worden bij elkaar gebracht in het juryrapport, dat na de uitslag van de Zilveren Strop aan alle deelnemers wordt toegezonden.

Lijkt het je leuk om mee te helpen aan de Zilveren Strop schrijfwedstrijd? Meld je dan aan via het onderstaande formulier. Dat kan tot en met zondag 27 februari 2022.

Tip: laat in je Hebbanprofiel goed zien wat je las, leest en wil lezen, zodat we goed kunnen zien welke leeservaring jij hebt binnen dit genre.

Voorselecteurs hebben de kans om nieuwe, nog niet gepubliceerde verhalen van Nederlandstalige schrijvers te lezen en bij te dragen aan het ontdekken van nieuw talent.

Wil je meer weten over deze schrijfwedstrijd, de voorwaarden voor de verhalen, de jurering en het wedstrijdverloop, kijk dan op de Zilveren Strop-pagina.Over de auteur

Hebban Crew

2542 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Meld je aan voor de lezersjury van verhalenwedstrijd de Zilveren Strop!

 

Gerelateerd