Advertentie

Hebban vandaag

Column /

Melding bij nieuwe reacties

8 reacties
Interactie is een belangrijk onderdeel van blogs. Reacties en discussies zijn een belangrijke bron van inspiratie én motivatie voor iedere blogger. Toen ik pas begon met bloggen controleerde ik om de haverklap of er al iemand een nieuw bericht had achtergelaten onder mijn laatste artikel, bij iedere pling veerde ik overeind in de hoop dat iemand mijn artikel had beantwoord.

Liesbet - van Zwartraafje.be - vroeg mij onlangs tijdens de boekblogger lunch in Antwerpen of er niet een gemakkelijkere manier was om op de hoogte te blijven van nieuwe reacties - bijvoorbeeld door het ontvangen van notificaties per e-mail. Omdat er ongetwijfeld meerdere bloggers zijn die het prettig vinden om een melding te ontvangen wanneer er een nieuwe reactie wordt achtergelaten op hun blogs besloot ik om hier een artikel aan te wijden. 

In de tutorial van vandaag leg ik je uit hoe je e-mail meldingen kunt instellen voor Blogger en Wordpress. 

Blogger

 
Blogger biedt iedere bezoeker van je site de mogelijkheid om zich te abonneren op een comment-thread. Als jij geen enkele reactie wilt missen scroll je naar het reactieformulier onder aan de betreffende post. 
Daaronder vind je een selectievakje met daarachter de tekst: Melding sturen. Zorg dat je ingelogd bent op je Google account voordat je dit vakje selecteert, nu ontvang je in het vervolg een notificatie wanneer er een nieuwe reactie wordt geplaatst onder het bericht. 
Het nadeel van dit systeem is dat je je - zelfs als admin - moet abonneren op elke post afzonderlijk wil je een bericht ontvangen bij nieuwe reacties. Het Wordpress systeem is wat dat betreft wat gemakkelijker. 

Wordpress

 
Log in op het dashboard van je site en klik op Instellingen -> Reacties. Scroll omlaag tot je de tekst Mij e-mailen wanneer verschijnt. Hierachter heb je enkele keuzevakjes die je aan kunt klikken. Je kunt je abonneren op notificaties bij: 
- nieuwe reacties
- reacties die wachten op modificatie
- nieuwe likes
- het herbloggen van een bericht
- nieuwe volgers

Hebban | Bloggers verwelkomt vragen over bloggen en we doen ons best om deze zo spoedig - en zo duidelijk - mogelijk te beantwoorden op de site. Indien je een vraag hebt over de technische kant van boekbloggen - HTML/CSS, schrijftips, marketingtips, etc. - schroom dan niet om deze vraag te mailen naar joany.devries@hebban.nl en wie weet wordt jouw vraag binnenkort beantwoord op Hebban | Bloggers.


Over de auteurReacties op: Melding bij nieuwe reacties