Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Met nieuwe inspiratie de keuken in

Gisteren was de laatste dag van de Kookboekenweek. De afgelopen dagen was er extra aandacht voor het culinaire boek op Hebban, in de vorm van dossiers, interviews, columns én niet te vergeten winacties. Hopelijk heeft de Kookboekenweek je nieuwe inspiratie om te koken en te eetlezen gegeven. Voor iedereen die nu zin heeft gekregen om te gaan koken, maar nog niet weet wat, heeft Hebban een mooie verrassing. Hebban deelt de lekkerste recepten, uit onlangs verschenen of nog te verschijnen kookboeken.

Het buurtsuperkookboek van Marianne Meijerink

In Het buurtsuperkookboek neemt Marianne Meijerink je mee  op ontdekkingsreis bij de Turkse en Marokkaanse buurtsupermarkten. Zij komt er al jaren en geeft in dit boek uitleg over wat je er kunt kopen en wat je vervolgens ermee kunt koken.
De eerste druk van het boek maakte Marianne Meijerink in eigen beheer, met een crowdfundingactie.

Recept voor Kikkererwtensalade met pekelcitroen

De vrolijke tafel van Karin Luiten

Samen eten is altijd leuker, met vrienden, familie, collega’s of de buren. Maar hoe pak je dat aan, koken voor een gezelschap? Hoeveel mensen je ook over de vloer krijgt, De vrolijke tafel van Karin Luiten biedt volop inspiratie voor de meest uiteenlopende eetfeestjes. Haar kleurrijke, vrolijke gerechten zijn ideaal om met elkaar te delen, maar ook om samen te maken. Vooraf bereiden of meenemen? Ook geen punt. 

Recept voor Fleurige bloemkool paprikasalade

Recept voor Knapperige gehaktrolletjes met sesam

De Gluut van Pauline Kalkhove

Veel mensen denken dat gluten-, lactose- en suikervrij koken moeilijk is. Maar als je de kant-en-klare spullen uit de supermarkt laat staan, geen gewone bouillon meer gebruikt en met veel groenten en andere soorten meel gaat bakken, blijk je heerlijk te kunnen koken.
De Gluut is een boek voor alle mensen die houden van lekker eten. Veel recepten zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactose-, koemelk, suikeren e-nummersvrij. En ook als je nooit glutenvrij eet, is het leuk om ze eens te proberen. Je zult zien dat glutenvrij eten niet zo zwaar op de maag ligt en dat je, door minder suiker te gebruiken, ook minder last hebt van een after-dinner-dip en je super energiek voelt!

Recept voor Garnalenkroketten

Recept voor Kalfsschnitzel met salie met broodkruim

Recept voor Limoenkoekjes 

Simply Nigella van Nigella Lawson 

Alles draait om de balans in Simply Nigella, het nieuwste boek van de Britse tv-kok Nigella Lawson. Simply Nigella bevat lichte, eenvoudig te bereiden recepten voor elke dag maar ook rijke en extravagante gerechten voor speciale gelegenheden. 

Recept voor Dutch baby

De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel is het bestverkochte Italiaanse kookboek van de afgelopen 65 jaar. De experts die verantwoordelijk zijn voor de recepten in De Zilveren Lepel hebben ook de recepten gemaakt voor een nieuwe serie: De Zilveren Lepel Kookschool. Dit is een budgetvriendelijke serie basiskookboeken. In ieder boek vind je ruim 75 nieuwe basisrecepten met stap-voor-stapfoto's, technieken en informatie over ingrediënten.

De Zilveren Lepel Kookschool Pasta

De Zilveren Lepel Kookschool Pasta bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pastagerechten. Bijvoorbeeld voor het beste pastadeeg en de klassieke lasagne alla bolognese, maar ook voor cannelloni gevuld met artisjokken en ravioli met witte truffel.

Recept voor Pansotti alla genovese

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza

De Zilveren Lepel Kookschool Pizza bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse pizza’s, calzones, foccacia’s en hartige taarten. Onder meer voor het bereiden van de ultieme pizza margherita en een klassieke quattro stagioni maar ook voor een foccacia met salie en pecorino of een crostata met courgette en prosciutto.

Recept voor Pizza rossa

De Zilveren Lepel Kookschool Dolci

Bevat meer dan 75 recepten voor authentieke Italiaanse taarten, cakes en koekjes. Je vindt in dit boek recepten voor de knapperigste cantuccini en amaretti, maar ook voor citroencupcakes, frambozenricottataart en aardbeientaart met zabaglione.

Recept voor Canestrelli uit Piancenza




Over de auteur

Natascha van der Stelt

449 volgers
680 boeken
20 favoriet


Reacties op: Met nieuwe inspiratie de keuken in

 

Gerelateerd