Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Meulenhoff Boekerij geeft kunstboek Lebowski-uitgever uit

Uitgeverij Meulenhoff Boekerij heeft in een veiling, door bemiddeling van Schönbach Literary Agency, de rechten gewonnen voor 'Ontroerend goed', een boek over het kijken naar en het kopen van kunst. Het boek is een project van echtpaar Manuela Klerkx en Oscar van Gelderen.

Manuela Klerkx is kunstagente en heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in galeries door heel Europa. Ze richt zich momenteel op het scouten en verkopen van kunst en kunstenaars. Partner Oscar van Gelderen is uitgever bij Lebowski (onderdeel van Overamstel uitgevers), maar ook een fervent verzamelaar van kunst. Het idee voor het boek is ontstaan na eigen ervaringen van Klerkx en Van Gelderen in de fascinerende, maar moeilijk te doorgronden wereld van de kunst. 'Wij willen de lezers van deze gids inspireren om de stap van passief (kijken) naar actief (kopen) te maken, om te laten zien hoe onmetelijk groot de vreugde van het kopen, het verzamelen maar vooral het genieten van kunst kan zijn, ook zónder gevulde portemonnee', aldus het auteursduo.

Ontroerend goed moet een praktische gids worden voor iedereen die van kunst houdt, die wil leven met kunst en die wil beginnen (of al bezig is) met het verzamelen van kunst. Aan de hand van praktische voorbeelden en vragen worden zowel beginnende als meer ervaren verzamelaars geholpen hun weg te vinden in de wereld van de kunst.

Uitgever Meulenhoff Boekerij gaf al een aantal zeer succesvolle kunstboeken uit, volgens uitgever Paloma Sanchez van Dijck. Zij is opgetogen over dit nieuwe project: 'Kunst was er eigenlijk altijd al in mijn leven: mijn ouders waren allebei beeldend kunstenaar en in mijn eigen huis speel ik kunstuitleen uit "eigen collectie". Daarbij zijn de jaren zeventig en tachtig goed vertegenwoordigd, maar waar ik anno 2015 op zou moet letten? Daarom lijkt me Ontroerend goed een schitterend project om aan te werken én aan de man te brengen.'Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Meulenhoff Boekerij geeft kunstboek Lebowski-uitgever uit

 

Gesponsorde boeken