Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Meulenhoff Boekerij koopt rechten van thriller Stephenie Meyer

door Hebban Crew 2 reacties
Meulenhoff Boekerij heeft de rechten verworven van het nieuwste boek van Stephenie Meyer. De auteur, bekend van de Twilight-saga, is een nieuwe weg ingeslagen. Ze schreef dit keer een thriller voor volwassenen. De Nederlandse editie verschijnt tegelijkertijd met de Engelse uitgave van 'The Chemist' in november.

Maaike le Noble, uitgeefdirecteur van Meulenhoff Boekerij, is buitengewoon in haar nopjes met de aankoop van The Chemist: ‘Wat hebben we lang moeten wachten op een nieuw boek van Stephenie Meyer', meldt ze in een persverklaring.  'Het is haar weer gelukt om, dit keer in een totaal ander genre, een ijzersterk verhaal neer te zetten met een krachtige hoofdpersoon.’ 

Willem Bisseling, van Sebes & Bisseling Literary Agency, bemiddelde in de aankoop. Volgens hem kreeg Boekerij van tevoren exclusief inzage in het manuscript. 'Het materiaal werd pas toegestuurd nadat er een geheimhoudingsovereenkomst was getekend met Stephenie Meyers Amerikaanse agent Writers House. Andere uitgevers in Nederland hebben het materiaal dan ook niet te zien gekregen.’

In de thriller neemt een voormalig geheim agent nog één laatste klus aan om haar naam te zuiveren en haar leven te redden. Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico was en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En ze beschikt over informatie die zo gevoelig is dat de dienst ook haar dood wil – en snel. 

Stephenie Meyer werd een wereldwijde bestsellerauteur met haar Twilight-saga. Van haar boeken werden wereldwijd meer dan 165 miljoen exemplaren verkocht en ze werden allemaal succesvol verfilmd. Ze woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona.

Bron: Persbericht

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Meulenhoff Boekerij koopt rechten van thriller Stephenie Meyer

 

Gerelateerd

Over

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer

Stephenie Meyer woont met haar man en drie zonen in Phoenix, Arizona. Ze studeer...

Gesponsorde boeken