Hebban vandaag

Nieuws /

Meulenhoff start intekenactie voor tweede dagboek Hendrik Groen

Na het doorslaande succes van het eerste boek van Hendrik Groen verschijnt eind januari het tweede dagboek van deze grappige bejaarde. Wie er zeker van wil zijn dat hij niet achter het net vist kan bij de lokale boekhandel een exemplaar van 'Zolang er leven is' reserveren.

De bejaarde Hendrik Groen, van wie de ware identiteit nog steeds een groot mysterie is, begon zijn eerste dagboek op de literaire website Torpedo Magazine. Vanwege de populariteit van dit dagboek stelde Uitgeverij Meulenhoff voor om er een boek van te maken. In juni 2014 verscheen dan ook Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen 83 ¼ jaar. In ogenschijnlijk luchtige, openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle hoogte-en dieptepunten van het leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord. Het boek werd razend populair, maar liefst 60.000 exemplaren gingen over de toonbank, de vertaalrechten zijn verkocht aan ruim 25 landen, er komt een televisie-serie en er bestaat een heuse Hendrik Groen-fanclub!

Ook Hebban-redacteur Lindy de Jong is enthousiast over het dagboek: "Hendrik Groen schetst op een ontroerende manier hoe oude mensen met een actief leven die vrolijke momenten meemaken ook naar de dood kunnen verlangen." Lees de hele recensie hier.

Het succes van Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen 83 ¼ jaar heeft Uitgeverij Meulenhoff volgens publiciteitsmedewerker Jorien de Vries grotendeels te danken aan de boekverkopers. ‘Zij hebben het boek zo enthousiast aangeprezen bij hun klanten en ervoor gezorgd dat er ondertussen al meer dan 60.000 exemplaren verkocht zijn.’ De enthousiaste ontvangst van zijn dagboek motiveerde Hendrik Groen om ook een tweede dagboek te schrijven, Zolang er leven is. Voor dit nieuwe dagboek, dat op 27 januari verschijnt, organiseert Meulenhoff een intekenactie. Lezers kunnen het boek reserveren in de lokale boekhandel en voor elke reservering doneert de uitgeverij €1 aan De Tijdmachine, een stichting die activiteiten voor ouderen organiseert en waarvan Hendrik Groen de ambassadeur is. ‘We bieden de klanten met de intekenactie de kans om het boek direct bij verschijnen in hun handen te krijgen. Zo’n actie organiseren we dan het liefst in de boekhandel, waar de meeste klantenbinding is. Op die manier kunnen we ook iets terug kunnen doen voor de boekverkoper', aldus De Vries.

Zolang er leven is zal in eerste instantie in een oplage van 25.000 exemplaren verschijnen. Jorien de Vries: ‘Er wordt al goed ingekocht door de boekhandels. De verkoop van deel 1 loopt ook nog steeds erg goed door, dus we durven hoog in te zetten. Bovendien krijgen we veel reacties van lezers die niet kunnen wachten tot dat deel 2 er is.’ Over de ware identiteit van Hendrik Groen wil De Vries helaas niets loslaten. Er wordt een hoop gespeculeerd over deze schrijver, volgens sommigen zou het Kees van Kooten of A.L.Snijders zijn, anderen denken aan Remco Campert of Nico Dijkshoorn. Hendrik Groen laat hier zelf in ieder geval niets over los. Over zijn romans zegt hij: 'Geen zin is gelogen, maar niet elk woord is waar.'

De presentatie van Zolang er leven is is op 2 februari in de Buiksloterkerk in Amsterdam Noord, georganiseerd door Uitgeverij Meulenhoff en boekhandel Van der Plas.

Bron: www.boekblad.nl

Lees ook: Zolang er leven is, is er Hendrik GroenOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Meulenhoff start intekenactie voor tweede dagboek Hendrik Groen

Gesponsorde boeken