Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Michael Vey. Gevangene van cel 25 - Richard Paul Evans: Spanning en speciale krachten gaan hand in hand

door Natasza Tardio 2 reacties
Deze week is ‘Michael Vey. Gevangene van cel 25’ Boek van de Week op de Hebban Young Adult portal. Deze Young Adult is geschreven door de Amerikaanse bestsellerschrijver Richard Paul Evans.

We zullen deze week op verschillende manieren aandacht besteden aan dit spannende boek, waarin spanning en speciale krachten hand in hand gaan. Ook de auteur komt natuurlijk aan bod en zoals jullie al een beetje gewend zijn, opnieuw een geweldige giveawayactie waarin Hebban Young Adult, ditmaal in samenwerking met uitgeverij Kluitman, drie exemplaren van Michael Vey. Gevangene van cel 25’mogen weggeven.   

Waar gaat deze Young Adult over?
Michael Vey. Gevangene van cel 25 vertelt het verhaal van de 14-jarige Michael. Michael lijkt niet zo’n heel bijzondere jongen en in veel opzichten is hij net zoals zijn leeftijdsgenoten. Hij houdt van wafels en games, maar niet van huiswerk. Op school heeft hij moeilijk. Omdat hij lijdt aan Gilles de la Tourette-syndroom, wat zich bij hem uit in voornamelijk dwangmatig knipperen met zijn ogen als hij nerveus of bang is, wordt hij behoorlijk gepest. Steun van de school krijgt hij ook niet echt, sterker, het hoofd van de school lijkt het wel speciaal op hem voorzien te hebben. Toch is Michael niet helemaal hetzelfde als zijn klasgenoten. Speciale elektrische krachten geven hem mogelijkheden die ongekend zijn. Michael probeert dit samen met zijn moeder verborgen te houden, maar dat is niet zo gemakkelijk.  

Als Michael samen met zijn beste vriend Ostin en de knappe cheerleader Taylor erachter komt dat hij niet de enige is met elektrische krachten en dat er op diegene die deze krachten bezitten gejaagd wordt. Hierdoor loopt de spanning behoorlijk op. Dan wordt Michael's moeder ontvoerd en moet hij vertrouwen op zijn verstand, vrienden en unieke krachten om de strijd aan te gaan met de onbekende tegenstander die het op hem heeft voorzien.  

Korte recensie:
Michael Vey. Gevangene van cel 25 is een prettig geschreven verhaal, vol spanning, mysterie en een buitengewone kracht die het boek een extra dimensie geven. De karakters zijn driedimensionaal, het verhaal leest vlot en daagt vanaf het begin uit om verder te lezen.  De thriller- en fantasy-elementen maken het boek tot een must read, maar bovenal is het avontuur dat Michael beleeft heel erg spannend, waarbij de lezer af en toe zijn adem inhoudt. ~ Natasza Tardio, redacteur Hebban Young Adult  

Korte biografie auteur:
Auteur Richard Paul Evans heeft al behoorlijk wat boeken op zijn naam staan. Al zijn achttien boeken hebben op de New York bestsellers lijst gestaan en wereldwijd zijn er van zijn boeken meer dan 14 miljoen exemplaren in vijfentwintig verschillende talen verkocht. Evans heeft meerdere awards gewonnen en woont in Salt Lake City met zijn vrouw en vijf kinderen.  Over de auteur

Natasza Tardio

259 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Michael Vey. Gevangene van cel 25 - Richard Paul Evans: Spanning en speciale krachten gaan hand in hand

 

Gerelateerd

Over

Richard Paul Evans

Richard Paul Evans

Auteur Richard Paul Evans heeft al behoorlijk wat boeken op zijn naam staan. Al ...

Gesponsorde boeken