Hebban vandaag

Nieuws /

Michel Faber wint Saltire Book of the Year Award

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
Michel Faber heeft voor zijn roman 'Het boek van wonderlijke nieuwe dingen' de Saltire Book of the Year Award gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan schrijvers die een verbintenis met Schotland hebben of in hun werk de streek uitvoerig beschrijven.

De Schotse schrijver van Nederlandse afkomst werd geselecteerd uit de verschillende categorieën om ook met deze hoofdprijs naar huis te gaan. De jury roemde zijn kwaliteiten als romanschrijver door zijn werk als 'een waardevol testament met diepgang en kwaliteit' te duiden. Faber versloeg hiermee onder andere Kate Atkinson en Andrew O'Hagan.

In 2000 won Faber al de Saltire First Book of the Year als aanmoediging voor zijn debuutroman Onderhuids, dat in 2013 werd verfilmd met Scarlett Johansson in de hoofdrol. Naast beide awards mocht de schrijver dit jaar ook een geldbedrag van £8,000 in ontvangst nemen tijdens een speciale ceremonie in the Central Hall in Edinburgh.

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen beschrijft een nabije toekomst waarin dominee Peter Leigh wordt uitgezonden naar de planeet Oasis om het christendom te brengen aan de oorspronkelijke bewoners, aliens met menselijke kenmerken. Zijn zwangere vrouw Bea blijft achter in Engeland, waardoor er alleen contact plaats kan vinden door geschreven teksten. Terwijl de aarde wordt geteisterd door rampen en tragedies, wordt Peter meer en meer gefascineerd door de planeet Oasis.

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Michel Faber wint Saltire Book of the Year Award

Gesponsorde boeken