Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Michiel van Erp verfilmt roman Philip Huff

Regisseur Michiel van Erp verfilmt volgend jaar de roman 'Niemand in de stad' van schrijver Phillip Huff. Het wordt Van Erps eerste fictiespeelfilm.

Niemand in de stad is een roman over vriendschap, vreemdgaan, liefde, een meedogenloze stad en de tol van verkeerde verwachtingen.

Hoofdpersoon Philip Hofman woont in het Weeshuis, een statig studentenhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht. De twaalf bewoners hebben daar, buiten het blikveld van de maatschappij, hun ouders en hun vriendinnen, een vrijplaats gecreëerd, een proeftuin voor het echte leven. Zijn beste vrienden zijn huisgenoten Matt en Jacob, de eerste een impulsieve hartenbreker, de tweede een beschouwend intellectueel. Door hen aangespoord laat Philip zich steeds meer meeslepen in het studentenbestaan. Dan ontmoet hij de beeldschone Karen. Zij zet een keten van gebeurtenissen in gang die de zorgvuldig opgebouwde illusie van het Weeshuis te gronde richt, met grote gevolgen voor de bewoners.

Huff won met Niemand in de stad de DJP-Literatuurprijs 2013. Hij schrijft zelf het filmscenario. Producent Familie Film & TV werkt aan de verfilming samen met de AVROTROS.

Eerder dit jaar maakte regisseur Van Erp zijn fictiedebuut op televisie met de vierdelige serie Ramses. De reeks over de levenskunstenaar Ramses Shaffy won inmiddels vier grote prijzen, waaronder afgelopen week de Prix Europa voor beste Europese dramaserie van het jaar.

Niemand in de stad moet in 2016 in de bioscoop te zien zijn.Over de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Michiel van Erp verfilmt roman Philip Huff

 

Gerelateerd

Over

Philip Huff

Philip Huff

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Tijdens zij...