Hebban vandaag

Nieuws /

Miljoenenvoorschot voor boek van comédienne Amy Schumer

door Hebban Crew
De Amerikaanse comédienne Amy Schumer zou een voorschot van miljoenen dollars krijgen voor een boek waarin zij schrijft over haar jeugd, haar privéleven en feminisme. Dat meldt het magazine Entertainment Weekly.

Volgens het blad is afgelopen vrijdag een veiling voltooid, waarop uitgevers konden bieden op de rechten van het nog te schrijven boek. Amy Schumer zou een voorschot van acht tot tien miljoen dollar (tussen 7,1 en 8,9 miljoen euro) tegemoet kunnen zien. Het is niet bekend welke uitgeverij het winnende bod heeft gedaan.

Het blad Publishers Weekly bracht recent naar buiten dat de 34-jarige Schumer, die haar doorbraak als stand up comedian had bij Comedy Central, in het boek haar kinderjaren, haar successen in comedy, haar privéleven en haar feministische standpunten zou beschrijven. Betrokkenen bij het boek hebben een geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. 

Schumer is niet de enige tv-ster die een boekendeal voor enkele miljoenen sloot. In 2012 ondertekende Lena Dunham, bedenker, producent en hoofdrolspeelster in de serie Girls, een contract voor een boek ter waarde van 3,1 miljoen euro. In 2008 zou schrijfster en Sarah Palin-lookalike Tina Fey ruim 4,4 miljoen euro hebben getoucheerd als vooruitbetaling voor haar boek Bossypants

Eerder deze week viel Schumers tv-show Inside Amy Schumer in de prijzen bij de uitreiking van de Emmy Awards in Los Angeles. Momenteel schrijft Schumer samen met actrice Jennifer Lawrence een comedy, waarin het duo optreedt als twee zussen. 

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Miljoenenvoorschot voor boek van comédienne Amy Schumer

 

Gesponsorde boeken