Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Miniserie ‘Wolf Hall’ te zien op tv

door Lindy (Hebban Crew) 4 reacties
De zesdelige tv-serie Wolf Hall, gebaseerd op de bestsellers van schrijfster Hilary Mantel, is vanaf aanstaande maandag te zien op NPO2. Het kostuumdrama werd geproduceerd door de BBC en was in Engeland een enorm succes.


De serie speelt zich af in de tijd van de Engelse koning Hendrik VIII. Het vertelt het verhaal van Thomas Cromwell, die als zoon van een smid weet op de klimmen tot de rechterhand van de koning.

Wolf Hall, dat de doorbraak betekende van schrijfster Hilary Mantel, was zeer succesvol: het won de Man Booker Prize en de Walter Scott Prize en werd in 32 landen uitgegeven.  

De verfilming van Wolf Hall en het vervolg Het boek Henry lijkt eenzelfde succes te worden: deze werd zes keer genomineerd voor een Emmy Award, waaronder die van beste miniserie. Bovendien wist de serie kijkcijferrecords te verbreken: de afleveringen werden in Engeland namelijk door gemiddeld 4,4 miljoen kijkers bekeken en dat is het grootste kijkersaantal voor een tv-serie op BBC2 sinds 2002.  

De cast bestaat uit o.a. Mark Rylance (Thomas Cromwell), Damian Lewis (Henry VIII), Jonathan Pryce (kardinaal Wolsey) en Claire Foy (Anne Boleyn).  

  
Wolf Hall: vanaf 9 november elke maandag op NPO2, 23:00h.  
Voor wie de serie liever in één keer bekijkt, is de DVD vanaf 17 november verkrijgbaar. 

Bron:
historiek.net
BBC Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Miniserie ‘Wolf Hall’ te zien op tv

 

Gerelateerd

Over

Hilary Mantel

Hilary Mantel

Hilary Mantel heeft al vele romans op haar naam staan, maar brak internationaal ...

Gesponsorde boeken