Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Mis deze Hebban Leesclubs niet: deze vier debutanten worden besproken

door Hebban Crew 22 reacties
In de laatste vier maanden van 2021 gaan we vier leesclubs organiseren met debuutromans verschenen in 2021. Op Hebban zie je alvast welke boeken dat zijn en lees je van elk een sneak preview. Zet ze in je agenda en begin vast met de voorpret!

Op Hebban organiseren we jaarlijks ruim honderd online leesclubs. Voor de fanatieke Hebban-bezoeker is het vaste prik om te kijken voor welke nieuwe titels je kunt inschrijven. Wat een leuke verrassing is het als je een mail ontvangt met de mededeling dat je ingeloot bent en het boek gratis zult ontvangen. Heb je nooit eerder meegedaan en zou je dat toch graag doen? De Hebban Leesclubs zijn voor iedereen, ervaring is niet nodig, alleen heel veel leesplezier.

Bekijk alle Hebban Leesclubs

De vier Hebban Leesclubs van de Week van de Debutant

Het aanbidden van Louis Claus

Helena Hoogenkamp

Het is 2003, de zomer dat Louis Claus naar school komt in een clownspak en Carla haar broek te kort afknipt, de zomer dat haar vader tijdens het vrijen een tumor ontdekt in de borst van haar moeder en haar vriendin Juicy van school wordt gestuurd wegens cokegebruik. Na de zomer gaan ze hun eigen weg, maar jaren later, na de dood van haar moeder, raakt Carla opnieuw gefascineerd door Louis, die inmiddels een succesvol acteur is geworden. Bij het terughalen van haar herinneringen blijkt dat ze hun relatie verkeerd heeft ingeschat.

Het aanbidden van Louis Claus gaat over de dunne grens tussen verlangen en wanhoop, zwijgen of je uitspreken, en is een poëtische zoektocht naar intimiteit.

Lees hier een sneak preview

'We wilden ontzettend graag begrijpen waarom Louis deed wat hij deed, maar toen een zesdeklasser die voor de deur stond te roken het aan hem vroeg, antwoordde hij alleen maar: "Waarom niet?"' – Uit: Het aanbidden van Louis Claus

Voor deze leesclub kun je je aan het einde van de Week van de Debutant inschrijven.

Het leven noemen

Aisha Dutrieux

Het leven noemen is het verhaal van een moeder en dochter, Mira en Vera, die op elkaar zijn aangewezen. Mira lijdt aan het münchhausen-by-proxysyndroom – met behulp van medicijnen maakt zij Vera opzettelijk ziek om aandacht te krijgen. Wanneer artsen argwaan krijgen, verhuizen ze. Telkens opnieuw.

Vera, inmiddels volwassen, lijdt aan een burn-out. In gesprekken met een therapeut probeert ze de puzzel van haar verleden te leggen – een verleden dat haar moeder glashard ontkent. Durft ze te vertrouwen op haar geheugen? Zal ze kunnen ontsnappen aan haar jeugd? En kan ze eindelijk gaan beginnen met léven?

Lees hier een sneak preview

'Ik vraag me af wat er waar is van mijn herinneringen. Ik zie soms dingen, alsof er een luikje opengaat in mijn hoofd, een bioscoopscherm dat onthuld wordt en mij iets toont. Iets wat niet echt kan zijn, want als het echt zou zijn, dan… Ja, wat dan?' – Uit: Het leven noemen

Voor deze leesclub kun je je in oktober inschrijven.

Dode bloemen leven forever

Ringo Gomez-Jorge

Dode bloemen leven forever is het persoonlijke relaas van een lifestylejournalist die zijn habitat — de stedelijke, hippe middenklasse — in haar blootje zet. Het boek geeft niet alleen kritiek, het graaft diep in eigen boezem. Angst, luiheid en escapisme worden zonder franjes en met veel humor neergesabeld.

Lees hier een sneak preview

'"Dus we gaan hier gewoon onder water lopen?" zei ze met de apocalyps trillend in haar stem. "Ooit moet die wasmachine toch stoppen met draaien, niet?"' – Uit: Dode bloemen leven forever

Voor deze leesclub kun je je in november inschrijven.

Duet

Ilse Josepha Lazaroms

Hij is een onstuimige violist uit Boston, zij is een Nederlandse onderzoeker aan het Centrum voor Joodse Geschiedenis in Manhattan. Samen beginnen ze aan een nieuw avontuur. Ilse vaart met haar partner in een oude woonboot met de naam Duet op de Hudson, met als eindbestemming de haven van New York. En ze is zwanger van hun kind. Ze zou op een roze wolk moeten zitten, maar overgeleverd aan de wetten van het water en de realiteit van de gammele woonboot met haar bevroren leidingen, blijkt de werkelijkheid grimmiger. Ilses partner raakt steeds meer geobsedeerd door extreemrechtse samenzweringstheorieën die rondgaan op het internet en in de media. Met het groeien van haar buik groeit bij hem ook zijn angst voor een duistere wereldheerschappij, en ontstaat er in die kleine boot een onoverbrugbare kloof.

Hoe kan iemand zich staande houden en een kind opvoeden in een wereld die steeds gewelddadiger en onzekerder lijkt te worden? Wat doe je als die buitenwereld je huis binnenkomt en zijn intrek neemt in de persoon van wie je houdt?

Lees hier een sneak preview

'Je plaats grijpen in de wereld, iets wat me aan geweld doet denken. Want er staat ‘grijpen’ in plaats van nemen, of innemen. Grijpen, met een ruk of een snelle beweging, voordat een ander die plaats kan innemen. Ontstaan als overleven.' – Uit: Duet

Voor deze leesclub kun je je in december inschrijven.

Voor welke leesclub ga jij je inschrijven?Over de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Mis deze Hebban Leesclubs niet: deze vier debutanten worden besproken