Hebban vandaag

Leesclubs /

Moederstad van Philip Dröge is Boek van de Maand bij Mezza boekenpanel

door Hebban Crew 8 reacties
Op 27 maart valt het eerste vernieuwde magazine van AD in de bus, Mezza. Een nieuw onderdeel is het Mezza boekenpanel, dat maandelijks vier boeken bespreekt, waarvan er eentje uitverkozen wordt tot Boek van de Maand. Deze maand valt de keuze op 'Moederstad' van Philip Dröge. Op Hebban lees je een fragment en kun je meedoen aan een leesclubdiscussie. We delen tien ebooks uit, maar iedereen met een eigen exemplaar is ook welkom om aan te sluiten.

'Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen. De brede blik, meeslepende verhalen, elk nieuw lesuur weer feest.' – NRC ••••

Moederstad

Kan een stad in je DNA zitten, ook al heeft je wieg er niet gestaan?

In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische grootvader gehoord. Wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is Aziatisch DNA in zijn genoom terechtgekomen?

Na jaren van archiefonderzoek en speurtochten in Jakarta naar de ziel van deze megastad, kwam Dröge op het spoor van zijn Indonesische, Chinese en Europese voormoeders en voorvaders. Zo is Moederstad niet alleen een biografie van #Jakarta, maar ook een familiegeschiedenis.

Leesfragment

Heb jij zin om mee te doen aan een discussie rond het eerste Boek van de Maand van het Mezza boekenpanel en smaakt het leesfragment hieronder zeker naar meer, schrijf je dan in voor de leesclub. We delen tien ebooks uit, maar lees jij liever papier of heb je het boek al, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten met een eigen exemplaar. Doe je mee?

Lees een fragment uit Moederstad

'Het levert een met veel raffinement gecomponeerd verhaal op met pareltjes van zinnen.' – Trouw

Het Mezza boekenpanel

Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en Tubantia. In het boekenpanel zitten: Erna Staal (directeur bibliotheek Gouda), Olaf Tigchelaar (boekverkoper Kramer & van Doorn, Zeist), Anthoni Fierloos (boekverkoper en eigenaar Boekhandel Het Paard van Troje, Goes) en Debbie van der Zande (redacteur Hebban.nl). Maandelijks bespreken zij vier boeken, waarvan zij er een verkiezen tot Boek van de Maand.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 10 digitale leesexemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Moederstad van Philip Dröge is Boek van de Maand bij Mezza boekenpanel

 

Gerelateerd

Over

Philip Dröge

Philip Dröge

Een vulkaan die de wereld verandert. Een foutje van een kaartenmaker waardoor ee...

Hebban Spots

Moederstad

14 volgers

Welkom bij de Hebban Leesclub rond het Boek van de Maand van het Mezza boekenpanel. Mezza is het magazine van AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, PZC, De Stentor en...


Gesponsorde boeken