Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Molenbestormer moet drugsbaas opbeuren

De Mexicaanse gevangenis heeft de recent opgepakte drugskoning Joaquin 'El Chapo' Guzman voorzien van een exemplaar van de klassieker 'Don Quichot'. Het boek moet de crimineel een beetje zien op te monteren.

Eduardo Guerrero, het hoofd van het Mexicaanse gevangeniswezen, vertelde aan een radiostation dat toen El Chapo eerder deze maand weer werd aangehouden, hij er mismoedig uitzag. 'Hij oogde meer dan depressief. Hij was moe. Moe van het op de vlucht zijn.' De drugsbaas ontsnapte zes maanden geleden op spectaculaire wijze.  

Volgens Guerrero was besloten om El Chapo een exemplaar van Don Quichot te verstrekken, 'omdat we vinden dat dat een excellent boek is'. De gevangenisbaas liet in het midden of El Chapo, hoofd van het Sinaloa-drugskartel, al was begonnen in het zeventiende-eeuwse verhaal van de oude edelman, die onder meer de strijd aangaat met windmolens.

Hoewel het boek van Miguel de Cervantes door het Nobel Instituut was uitgeroepen tot de grootste roman aller tijden, lijkt het toch niet echt leesvoer waarvoor je El Chapo 's nachts mag wakker maken. Mogelijk is het niet zijn genre. De Italiaanse krant  La Stampa wist te melden dat in de schuilplaats die El Chapo de afgelopen maanden gebruikte, een exemplaar was aangetroffen van Zero, Zero, Zero, een boek van journalist Roberto Saviano over de handel in cocaïne en El Chapo's opkomst.

Bronnen: The Guardian, AD.nl, de Volkskrant  


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Molenbestormer moet drugsbaas opbeuren

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken